01 iulie

INDEMNIZAŢIA DE CREŞTERE A COPILULUI

Cererile pentru prelungirea sau reluarea concediului de creştere a copilului pot fi depuse incepînd de astăzi, anunţă Ministerul Muncii. Legislaţia recentă în domeniu aduce o noutate. Solicitanţii nu mai sunt obligaţi să depună documentele doar la sediul agenţiilor teritoriale, ci le pot trimite şi prin poştă sau prin email, în format scanat. În ceea ce priveşte indemnizaţia lunară, aceasta va fi în continuare de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimii doi ani, însă va avea doar o limită minimă, nu şi maximă, ca până acum. Limita minimă a indemnizaţiei ajunge la 1.063 de lei, faţă de 600, cât este în prezent.

[sursa: radiocluj.ro]

SCAD GAZELE
Preţurile medii ale gazelor naturale pentru consumatorii casnici vor scădea în medie cu 3%. Decizia aparţine Comitetului de reglementare al ANRE, care a aprobat şi menţinerea preţului producţiei interne de la gaze la valoarea de 60 de lei/MWh. Pentru aprobarea scăderii, comitetul a ţinut cont de menţinerea preţului producţiei interne la acelaşi nivel, de asigurarea consumului clienţilor casnici integral din producţia internă, precum şi de scăderea costului unitar de transport. Reducerea a fost calculată în funcţie de ponderea de piaţă a fiecărui operator licenţiat.

Măsurile sunt valabile pentru perioada 1 iulie 2016 – 31 martie 2017.

[sursa: ziuadecj.ro]

LIDL INCHIS IN 5-6 IULIE

Grupul german Lidl a anunţat că va închide, pentru o scurtă perioadă, unul dintre supermarketurile sale din municipiul Cluj-Napoca, scopul fiind reamenajarea acestuia. „Lidl va investi în reamenajarea magazinului situat pe strada Aurel Vlaicu nr. 182. Acesta va fi închis în perioada 5-6 iulie, urmând a se redeschide în 7 iulie.

[sursa: ziuadecj.ro]

O NOUĂ COMPANIE AERIANĂ ÎN ROMANIA

Compania aeriană turcă Atlasglobal îşi va începe operaţiunile din România din 1 august, de pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj şi va efectua zboruri zilnice spre Istanbul. Reprezentanţii Atlasglobal au anunţat că sînt în căutarea unui sediu în Cluj-Napoca şi că doresc să angajeze personal pentru reprezentanţa de aici.

[sursa: ziarulfaclia.ro]

CONCERTE IN PIAŢA UNIRII

Opera Națională Română din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Transilvania vă invită la încheierea Stagiunii 2015-2016, în aer liber! Teatrul liric din Cluj continuă trilogia spectacolelor-eveniment OPERA APERTA 2016, începută cu ”Lacul Lebedelor”, prezentat în premieră pe Lacul Chios din Cluj, pe data de 11 iunie. Spectacolul de operă ”Nabucco”, de Giuseppe Verdi (pus în scenă Sâmbătă, 2 iulie) și Concertul de muzică spaniolă ”La Negra Noche” (Duminică, 3 iulie) vor aduce pe inedita scenă clujeană distribuții de excepție, formate din artiști consacrați ai teatrului liric clujean, acompaniați de invitați speciali de renume internațional: soprana de origine sârbă Dragana Radaković, baritonul mexican Carlos Almaguer, Szabó Balint, și dirijorul italian David Crescenzi. Evenimenetele amintite se vor desfasura sambata si duminica in Piata Unirii, începand cu ora 21.30.

[sursa: comunicat de presa]