02 august

MAIESTATEA SA, REGINA ANA, A MURIT

Reprezentanții familiei regale a României au anunțat că Regina Ana, soția Regelui Mihai, a încetat din viață luni, 1 august, la ora 13.45, în Elveția. Avea 92 de ani. Corpul neînsufleţit va fi adus joi în ţară, unde va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, apoi pentru o zi în Sala Tronului din Palatul Regal de la București. Regina va fi înmormântată la Curtea de Argeș. Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut în 18 septembrie 1923, la Paris, ca fiică a Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei.

radiocluj.ro

COD GALBEN DE INSTABILITATE ATMOSTEFICA

Un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată va intra în vigoare luni după-amiază (1 august), la ora 16:00 şi se va menţine până marţi seară . În acest interval, vor fi ploi, vijelii şi condiţii de grindină în sud-vestul, nord-vestul şi, parţial, în centrul ţării. De la noapte vor fi afectate nordul şi nord-estul precum şi zonele de munte. Marţi, 2 august, temperaturile se menţin destul de ridicate mai ales în sud est. Va fi cod galben de caniculă şi disconfort termic în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei.

radiocluj.ro

UN COPAC DOBORAT DE VIJELIA DE IERI

Un copac bătrân din curtea grădiniţei de lângă Casa Radio, str. Donath, a fost smuls din rădăcini de vijelia care a avut loc în Cluj Napoca în după amiaza zilei de luni, 1 august, şi a blocat drumul de acces spre mai multe locuinţe individuale şi colective. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de faptul că arborele doborât a avariat reţeaua de medie tensiune. Furtuna, care a durat aproximativ 30 de minute, a doborât mai mulţi arbori pe raza municipului Cluj-Napoca iar crengile rupte de vântul puternic au creat panică şi avarii minore. Ploaia torenţială şi apa acumultă pe carosabil au perturbat traficul în anumite zone ale oraşului.

radiocluj.ro

UN NOU ZBOR SPRE SPANIA OPERAT DE COMPANIA WIZZ AIR

Compania aeriană Wizz Air începe operarea primului zbor de la Cluj-Napoca spre Malaga – Spania, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, de marţi, 2 august 2016. Malaga reprezintă cea de-a şaptea destinație spre Spania disponibilă pasagerilor prin intermediul zborurilor directe cu plecare de pe Aeroportul Internațional Cluj. Noua destinație, Cluj-Napoca – Malaga, se va opera, pe tot parcursul anului, cu o aeronavă de tip Airbus A320 de 180 de locuri, în zilele de marți și sâmbătă. Primul zbor Wizz din Cluj-Napoca a decolat în noiembrie 2007, iar de atunci Wizz Air și-a dezvoltat constant rețeaua de rute pe Aeroportul Internațional Cluj. Până în prezent, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, Wizz Air operează cu 5 aeronave și oferă zboruri pe 28 destinații spre 13 țări.

radiocluj.ro