06 septembrie

LUCRARI DE INTRETINERE SI REPARATII LA DJ

În cadrul programului de lucrări de întreţinere curentă şi periodică a unor drumuri judeţene se efectueaza lucrări de întreţinere şi reparaţii pe un tronson cu o lungime totală de 42 de kilometri: pe drumul judeţean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba. În această etapă se execută lucrări de frezare, burduşiri şi plombări cu asfalt, urmând ca lucrările de întreţinere şi reparaţii să continue cu acostamente, şanţuri, cosiri, semnalizare rutieră, etc.„Lucrările de reparaţii care vizează acest extrem de consistent sector de drum judeţean au rolul de a asigura condiţii normale de circulaţie, în deplină siguranţă, spre una dintre cele mai pitoreşti zone montane ale judeţului Cluj – Băişoara-Valea Ierii-Buru, precum şi o legătură rapidă şi facilă a acestei părţi a Clujului cu judeţul Alba”,a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj,domnul Alin Tişe.

Sursa:comunicat de presa

VERIFICARI PE SANTIERE

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului şi cei de la Serviciul Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii au verificat la finalul săptămânii trecute 19 şantiere deschise în oraș, urmărind respectarea legislației în vigoare privind autorizarea lucrărilor de construcţii. Au fost încheiate 4 procese verbale de constatare a contravenției, în valoare de 5500 lei, din cauza unor abateri precum lipsa panoului de identificare a lucrărilor sau neîntreținerea corespunzătoare a şantierelor (fapt ce duce la murdărirea carosabilului din apropierea unor şantiere). Verificările au fost efectuate pe mai multe străzi, precum: Sovata, Cetății, Zarandului sau Sitarilor. Pe lângă sancțiunile aplicate, au fost dispuse măsuri de reglementare a situaţiei în termen de 48 de ore. Acţiunea va continua şi în zilele următoare, iar șantierele vor fi verificate din nou.

Sursa:comunicat de presa

INTRERUPERI DE APA POTABILA

În vederea efectuării unor lucrări de reparații la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, Compania de Apă Someș S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile astazi între orele 08.00-19.00 pe Drumul Sf. Ioan și str. Valea Gârbăului între Drumul Sf. Ioan și Poligon.

Sursa:comunicat de presa

DE ANUL VIITOR, ZBORURI DIRECTE CLUJ-CONSTANTA

Litoralul Mării Negre va fi la mai puţin de două ore distanţă de Cluj, odată cu introducerea unor zboruri directe spre Constanţa. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână de compania Blue Air, începând din 27 aprilie 2017, după un program ce va fi anunțat în perioada următoare. Preţul unui bilet începe de la 89.90 lei, iar tarifele includ gratuit un bagaj de mână de maxim 10 kg și un bagaj de cală în limita a 32 kg. Începând cu această iarnă, compania Blue Air își va stabili baza operațională pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, informează conducerea aerogării într-un comunicat.

Sursa:radiocluj.ro

DATI UN BAN PENTRU PIAN

Campania „Dați 1ban pentru pian” se încheie cu două concerte extraordinare programate pentru 15 și 17 septembrie. In urma acestei campanii s-au strans 2.500 de euro, bani necesari pentru recondiționarea pianului Casei de Clutura din Cluj, care dateaza din 1955. Primul concert de jazz al toamnei care repune în valoare pianul, găzduiește pe scena Casei de Cultură un big band de jazz venit tocmai din Finlanda, alături de vocea de jazz a Clujului, solista Elena Mîndru și pianistul Tuomas J. Turunen. Iar cel de-al doilea concert, programat pentru 17 septembrie il are ca protagonist pe Joshua Nelson. Bilete pentru cele două concerte sunt disponibile online pe biletmaster.ro și la Casa de Bilete a Teatrului Național din Cluj-Napoca, iar prețurile acestora variază între 30 și 40 de lei.

Sursa:comunicat de presa