08 august

MAI PUTINI RESTANTIERI

În luna iulie, numărul persoanelor fizice înregistrate la Biroul de Credit cu restanţe mai mari de 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare a scăzut cu aproape 9 mii, se arată în datele Băncii Naţionale a României. Astfel, faţă de luna iunie, în iulie numărul restanţierilor a scăzut cu 1,16%. Valoarea restanţelor se ridica la 11,02 miliarde lei, dintre care peste 4,25 miliarde lei erau în moneda naţională, 4,59 miliarde lei echivalent în euro, 2,11 miliarde lei echivalent în alte valute şi 51,1 milioane lei echivalent în dolari.

Sursa: ziarulfaclia.ro

 

PROIECT AL PRIMARIEI NEFINALIZAT

Executivul Primăriei clujene nu a reuşit să promoveze în Consiliul local proiectul de hotărâre privind începerea demersurilor pentru preluarea de către municipalitatea clujeană a Stadionului Cluj-Arena. Eşecul în demersul adoptării acestui proiect s-a datorat faptului că trei dintre consilierii liberali au lipsit de la şedinţa de consiliu iar alţi doi liberali nu au putut participa la vot pentru că sunt angajaţi ai Cluj-Arena. Primarul Emil Boc le-a explicat consilierilor locali, înainte ca proiectul să fie supus la vot, că se impune preluarea de către municipalitate a Stadionului Cluj-Arena din două motive. Un motiv ar fi, în opinia primarului, că Stadionul şi Sala Polivalentă ar putea fi coordonate mult mai bine printr-o structură unitară subordonată Primăriei clujene. Un alt argument constă în faptul că peste tot stadioanele sunt deţinute de municipiile reşedinţă de judeţ.

Sursa:ziarulfaclia.ro

 

EXTINDEREA LINIEI AUTOBUZULUI 19

La solicitarea cetatenilor, Primaria municipiului Cluj-Napoca propune extinderea liniei de circulatie a autobuzului nr. 19 pe strada Edgar Quinet si instituirea sensului unic de circulatie pe strada Negoiu, pe tronsonul cuprins intre intersectia strazilor: Balea cu Dimitrie Gusti si str. Mehedinti. Astfel, linia nr. 19 va urca pe strada Campului – Balea – Dimitrie Gusti – Edgar Quinet si se va intoarce pe strada Edgar Quinet – Dimitrie Gusti – Negoiu – Mehedinti, restul traseului ramanand nemodificat.

Persoanele interesate pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere la adresa de email:consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot inregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primarie de cartier.

Sursa:primariaclujnapoca.ro

 

WORKSHOP PENTRU DESIGNERI, ARTISTI, ARHITECTI, MESTERI SI STUDENTI

În perioada 15-28 august Fundația Transilvania Trust organizează un workshop pentru designeri, artiști, arhitecți, meșteri restauratori şi studenți universitari, care vor regândi spatii istorice vechi de 500 de ani. Rezultatul va fi crearea unui centru de arte și meserii cu spații de expoziție și ateliere, care în următorii 5 ani așteaptă artiștii, meșterii şi cei dornici să creeze la Castelul Bánffy din Bonțida. Înscrierile la workshop se fac până în 12 august, iar locurile sunt limitate. Workshopul va fi fotodocumentat, iar rezultatele vor fi prezentate printr-o expoziţie itinerantă în străinătate, găzduită de reţeaua Institutul Cultural Roman, Parlamentul European şi de partenerii proiectului ( în Spania, Franța și Ungaria) în 2016 şi 2017. Expoziţia este cofinanţată de programul Europa Creativă și Fondul Cultural Naţional din Ungaria.

Sursa:radiocluj.ro