08 iulie

ATENŢIE LA PRODUSELE COSMETICE CUMPĂRATE LA COLŢ DE STRADĂ

Medicii dermatologi şi specialiştii în protecţia consumatorilor atrag atenţia populaţiei să nu cumpere produse dermatologice din locuri neautorizate. Ei precizează că produsele contrafăcute pot fi deosebit de periculoase. Consumatorii sunt sfătuiţi de specialiştii în protecţia consumatorilor să evite produsele cosmetice vândute la colţ de stradă de comercianţi neautorizaţi şi produsele etichetate necorespunzător. Este foarte important să se citească instrucţiunile de utilizare ale produsului. De asemenea lipsa inscripţionării cu elemente de identificare-informare, cerute de Legea cosmeticelor, netraducerea în limba română a tuturor menţiunilor de pe etichetă, pot indica neconformitatea produselor. Populaţia se poate feri de produsele contrafăcute şi de cele care nu respectă normele privind protecţia consumatorilor, achiziţionând cosmetice din magazine autorizate.

Sursa:radiocluj.ro

CURSURI ÎN CARAVANA SMURD

Caravana SMURD intitulata Fii pregătit, pleacă astazi din Cluj-Napoca şi va străbate până în 30 septembrie, 20 de localități din toată ţara, oprindu-se atât în marile orașe, cât și în zonele rurale. În cadrul proiectului va fi deplasat un centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil dispune de o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de locuri și este dotat cu toate echipamentele necesare, inclusiv simulatoare. În fiecare localitate vor fi prezentate principalele dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, alunecări de teren şi incendii, dar şi modul în care oamenii se pot pregăti pentru a le face față. Cursurile se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din cadrul sistemului de urgenţă. Detalii despre calendarul caravanei și formularul de înscriere pot fi găsite atât pe site-ul: fundatiapentrusmurd.ro, cât şi în aplicaţia Departamentul pentru Situații de Urgență disponibilă în Apple Store și Google Play.

Sursa:radiocluj.ro

O NOUĂ ZONĂ PIETONALĂ

Latura vestică a Pieţei Unirii din Cluj-Napoca va deveni zonă pietonală.

Primăria a lansat, miercuri în dezbatere publică proiectul şi lucrările care urmează să fie executate în zonă, iar până în 20 iulie persoanele interesate pot veni cu propuneri de îmbunătăţire. Latura vestică a Pieţei Unirii urmează să fie complet închisă circulaţiei rutiere, iar în zonă vor fi amenajate mai multe terase şi vor fi plantaţi arbori. Odată cu aceste lucrări vor fi desfiinţate şi parcările de pe ambele laturi ale Pieţei, urmând ca maşinile să mai poată staţiona doar în zona cu barieră din faţa Consulatului Maghiar. Primarul Emil Boc a precizat că lucrările la Piaţa Unirii sunt programate să dureze câte trei luni pentru fiecare latură în parte, dar intervenţiile pot fi făcute şi concomitent.

El a adăugat că lucrările de pietonalizare a laturii vestice a Pieţei Unirii vor începe imediat după terminarea Zilelor Culturii Maghiare, programate la jumătatea lunii august.

Sursa:radiocluj.ro

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE

Astăzi, pana la ora 11.45, circulația rutieră va fi închisă în Piața Avram Iancu, mai exact artera din fața Teatrului Național, cu ocazia manifestărilor aniversare a ”80 ani de atestare documentară a pompierilor militari în Cluj”.

Sursa:comunicat de presa

AJUTOARE UMANITARE

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă începerea distributiei alimentelor furnizate în cadrul programului POAD 2015 începând de marți, 12 iulie. Pachetele se vor ridica, in funcție de categoria de persoane defavorizate, după cum urmează: de la depozitul de pe strada CALEA BACIULUI nr. 18, persoanele cu handicap grav şi accentuat, care sunt neinstituţionalizate, iar de la depozitul de pe Str. VIDREI nr. 8, din Cartierul Someșeni pensionarii din sistemul public, șomeri, veterani, invalizi, văduve de război, persoane persecutate politic, deportate, eroi, martiri, persoanele cu pensii și alte drepturi cumulate până la 450 lei/lună. Orarul dupa care functioneaza cele doua depozite este urmatorul:luni, marţi, miercuri: orele 8,30 -15,00, joi: orele 8,30 – 16,30 si vineri: orele 8,30 – 13,00

Pentru relaţii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, P-ta Unirii nr. 1,cam.10 sau la tel. 0264- 453056.

Sursa:comunicat de presa