08 septembrie

PRETUL POLITEI RCA AR PUTEA SA SCADA

Preţul poliţei RCA ar putea scădea cu 30 la sută faţă de valoarea din 2015 dacă Parlamentul va adopta modificările legislative discutate astazi de senatorii din Comisiile de Buget şi Transporturi, reprezentanţii transportatorilor din România şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Proiectul de lege va intra în dezbaterea comisiilor din Senat marţi, 13 septembrie, de dimineaţă, iar marţi după-amiază în plenul Senatului, spunea liderul de grup al PSD, Mihai Fifor, astfel încât să fie transmis repede către Camera Deputaţilor. Vă reamintim că trasportatorii rutieri au protestat săptămâni la rând nemultumiţi de creşterea tarifelor la asigurările de tip RCA. Ei cer guvernului îngheţarea preţurilor şi ameninţă cu un mare miting la Bucureşti în 15 septembrie, urmat de o blocare totală a activităţii.

Sursa:radiocluj.ro

INTRERUPERI DE APA CALDA

Regia Autonomă de Termoficare Cluj Napoca anunță întreruperea furnizării apei calde menajere pe parcursul zilei de astăzi până la ora 20.00 la blocurile arondate punctelor termice 11,12, 26,27,28 Mărăști, 1,2,3,4 PATA, Cipariu și Venus, ca urmare a unor lucrări la rețeaua de apă fierbinte. Vor fi afectate blocurile de locuințe de pe străzile: Calea Dorobanților nr. 70-109, Năsăud 4-20, Aurel Vlaicu 2-10, Arieșului, Aurel Suciu, Bistriței, Godeanu, N.Titulescu, Paskaly, Muncitorilor, Iugoslaviei, Liviu Rebreanu, Tache Ionescu, Cipariu, C-tin Brâncuși, Năsăud, 21 Decembrie 1989, Al.Vaida Voievod, Venus și străzile adiacente acestora.

Sursa:radiocluj.ro

CONCERT LA ANIVERSAREA ZILEI MONDIALE ANTISUICID

Cu ocazia zilei Mondiale de Prevenţie a Suicidului, Alianța Română de Prevenție a Suicidului organizează maine, de la ora 18.00, un concert susţinut de trupe de copii și adolescenți de la Școala de Muzică „The Beat”, care vor transmite un mesaj de dragoste fata de viață. Concertul este organizat în parteneriat cu Radio România Cluj şi va avea loc la Sala de Spectacole Radio Cluj, str. Donath nr. 160. Intrarea este liberă! Începând din 15 iulie 2013, Alianța Română de Prevenție a Suicidului a implementat Telefonul Verde Antisuicid 0800 801 200, serviciu gratuit de intervenție în criză suicidară susținut de voluntari cu antrenament specific. Telefonul Verde este susținut financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin intermediul proiectului “La un apel distanță de speranță”.

Sursa:comunicat de presa

DESCHIDEREA STAGIUNII LA TEATRUL DE PAPUSI PUCK

Teatrul de Păpuși „Puck” deschide stagiunea 2016-2017 cu un spectacol non-verbal plin de culoare. Spectacolul „Mimorózart” poate fi vizionat sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11. Șase premieri, un turneu în Germania și cea de-a 15-a ediție a unui festival international de prestigiu – sunt cele mai importante noutăți ale stagiunii 2016-2017 la Teatrul de Păpuși „Puck”. Mimorózart este un spectacol non-verbal care li se adresează atât copiilor de peste 4 ani, cât și publicului adult, având la bază lucrările lui Joan Miró și muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt călători, clovni, drumeți care creează lumea Mimorózart. Între 17 și 21 octombrie va avea loc cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”, la care vor lua parte 15 trupe de teatru, din România, dar și din Rusia, Danemarca, Ungaria, Republica Moldova sau Slovenia. Stagiunea 2016 va avea șase premieri. Între acestea, spectacole după basme celebre cum ar fi “Pinocchio”, „Micul Prinț” sau “Degețica”.

Sursa:radiocluj.ro