09 august

CONDOLEANTE PENTRU REGINA ANA

O carte de condoleanțe în memoria Reginei Ana a fost deschisă ieri, la Cluj-Napoca. Persoanele care doresc să semneze pot face acest lucru în holul Consiliului Județean, la parter. Clujenii pot transmite mesaje de condoleanţe Familiei Regale până sâmbătă, 13 august, ziua în care Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeş.

Sursa:radiocluj.ro

 

REABILITARI SI MODERNIZARI DE DRUMURI JUDETENE
Campania de lucrări care vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţului Cluj continuă – în prezent se lucrează la reabilitarea şi modernizarea DJ 107N Băişoara – Valea Ierii. Reabilitarea acestui drum judeţean are o importanţă deosebită pentru economia întregului judeţ întrucât acesta are rolul de a contribui la o mult mai bună punere în valoare a unei zone cu un potenţial turistic imens. Cu atât mai îmbucurător e faptul că vorbim despre lucrări în profunzime, nu doar de întreţinere, ci de reabilitare şi modernizare a drumului, aspect care va contribui la o mai mare durabilitate a acestora şi la creşterea gradului de atractivitate a zonei, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe. Lucrările de modernizare constau în realizarea de fundaţii, podeţe, ziduri de sprijin, acostamente, executarea de marcaje, tăierea vegetaţiei de pe marginea drumului, respectiv turnarea de covor asfaltic şi a stratului de uzură. Va reamintm ca în urma deblocării situaţiei lucrărilor/plăţilor aferente Programului Naţional de Dezvoltare Locală, Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrările de reabilitare a trei drumuri judeţene, respectiv DJ 107N Băişoara – Valea Ierii, DJ 108C Mănăstireni – Călata şi DJ 109B Fundătura – Corneşti.

Sursa:radiocluj.ro

 

ACTIUNE DE DEZINSECTIE
Primaria Cluj Napoca anunța pentru perioada 8 – 24 august o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public și privat, în spații deschise (curți, grădini) ale persoanelor fizice și juridice. Acţiunea se va desfăşura între orele 21.00 – 06.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi. Din punctul de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, actiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomanda tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite de anvelope uzate, etc în această perioadă.

Sursa:comunicat de presa

 

PERFORMANTA OLIMPICA
Înotătorul român Robert Glință s-a calificat în finala probei de 100 m spate din cadrul concursului de natație al Jocurilor Olimpice de vară ediția 2016, după ce a reușit să termine pe locul al patrulea seria sa semifinală. Sportivul, în vârstă de doar 19 ani, legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, a stabilit cu această ocazie și un nou record național și a ocupat locul 8 în finala de la Rio.

Sursa:radiocluj.ro