09 martie

ORNAMENT ARHITECTURAL CAZUT IN STRADA

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit, miercuri searăîn centrul municipiului Cluj-Napoca, unde o bucată din faţada unei clădiri istorice s-a desprins şi a căzut pe trotuar. Incidentul a avut loc în Piaţa Unirii, colţ cu strada Iuliu Maniu. Perimetrul a fost izolat de poliţişti şi de lucrătorii ISU. Aceştia au examinat vizual, conform procedurilor, faţada, insa din acest punct responsabilitatea revine administratorului şi proprietarului, după cum precizează maiorul Andrei Biriş. Acesta a precizat ca nu au fost persoane rănite. A cazut o bucată de zid de cca. 4 kilograme care rerepzenta o bucată de gips din ornament.

TURDA NOMINALIZATA PENTRU PREMIILE SUMP

Municipiul Turda a fost nominalizat, alături de Milano si Manchester, pentru premiile europene SUMP, care recompensează cele mai bune planuri de mobilitate urbană. Competiția se desfășoară la nivelul Uniunii Europene și este organizată de Comisia Europeană. Orașul Turda a reușit să impresioneze juriul prin „viziunea clară și inspirațională a planificării”, care include și o strategie financiară bine structurată, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor competiției. Primăria Turda a depus spre finanțare proiecte în valoare de 32 de milioane de euro pentru ameliorarea mobilității urbane în municipiu. În fișa de descriere a nominalizării se arată că în aceste planuri de mobilitate urbană au fost introduse sisteme integrate de transport urban ecologic. Premiile SUMP se vor decerna în 21 martie.

PROCES DE CALOMNIE CASTIGAT DE ASUC. LITTLE PEOPLE

Asociația Little People a câștigat recent un proces de calomnie. „Lupta” s-a dat pe parcursul a doi ani între organizația de caritate și un fost angajat al acesteia, Vlad Crișan Adrian Pop, care i-ar fi adus asociației prejudicii de imagine care s-au soldat cu pierderea unor importante donații și sponsorizări, de care ar fi beneficiat copiii bolnavi de cancer, pe care Little People îi ajută de mai bine de 20 de ani. Judecătoria Cluj-Napoca a stabilit caracterul ilicit al faptelor și a dispus ca Vlad Pop să își ceară scuze public pentru comportamentul său din ultimii doi ani prin publicarea senținței, faptele acestuia costând Asociația Little People sute de mii de euro în donații și sponsorizări pierdute.

CONCERTUL FILARMONICII – 09.03.2018

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” sustine astazi un concert

simfonic dirijat de George Jackson. Vor fi interpretate lucrari de Wolfgang Amadeus Mozart „Uvertura operei Directorul de scenă”, Carl Maria von Weber „Concertul pentru fagot”, în Fa major, op. 75” si Robert Schumann „Simfonia a IV-a în re minor, op. 120.