09 septembrie

TAXELE SI IMPOZITELE SE MENTIN IN ACEST AN

Ministerul Finanţelor a respins categoric orice creştere de taxe şi impozite pe care le plãtesc angajaţii, persoanele fizice autorizate sau cele care au profesii independente. Reacţia vine dupã ce în presa economicã au apãrut informaţii potrivit cãrora contribuţiile angajaţilor la asigurãrile sociale şi de sãnãtate ar urma sã se majoreze. Ministerul Finanţelor nu va mări nicio taxă în acest an, precizează ministrul Anca Dragu. Singurele măsuri vizate de guvernanţi sunt cele legate de simplificarea procedurilor fiscale pentru a stimula investiţiile din România.

Sursa:radiocluj.ro

MASURI STRICTE DE AUTORIZARE SI VERIFICARE A PRODUSELOR BIOCIDE

Ministerul Sănătăţii a luat ieri decizia de a introduce măsuri stricte de autorizare şi verificare a produselor biocide. Toate aceste produse, destinate utilizării în unităţi sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate în laboratoare acreditate la standarde europene. Producătorii şi distribuitorii au la dispoziţie 120 de zile pentru îndeplinirea acestei cerinţe pentru produsele deja existente pe piaţă. Pentru introducerea unora noi, aceştia trebuie să prezinte odată cu dosarul de avizare şi rapoarte de eficacitate realizate în două laboratoare acreditate distincte pentru fiecare acţiune declarată.

Sursa:radiocluj.ro

STIMULENT EDUCATIONAL DE 50 DE LEI

De anul acesta se acorda un stimulent educational de 50 de lei pe lună pentru copiii din familii defavorizate, oferiti doar dacă frecventează grădiniţa. Banii, acordaţi sub formă de tichete, pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte şi rechizite. Familiile care au venitul lunar pe membru de familie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (respectiv 284 lei/persoană) și care au copii înscriși la grădiniță pot beneficia de stimulent educațional, conform Legii nr. 248/2016 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Formularul de cerere/declarație pe proprie răspundere pentru acordarea stimulentului educațional (tichet social pentru grădiniță) este disponibil și se depune la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, Serviciul Protecție Socială, str. Șt. O. Iosif nr. 4 (Ghișeu nr. 1, program cu publicul: luni, marți și miercuri orele 8,30 – 16.00; joi orele 8,30 – 17,30; vineri orele 8,30 – 14,30) sau se poate descărca de pe site-ul Direcției de Asistență Socială și Medicală, secțiunea Formulare. Cererile și actele se depun până la data de 20 decembrie 2016.

Sursa:comunicat de presa

PREMIERE LA AEROPORTUL AVRAM IANCU

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a câştigat un premiu pentru salutul cu tunurile de apă organizat cu ocazia zborului inaugural pe ruta Cluj-Napoca – Istanbul al companiei Turkish Airlines. Aeroportul Internaţional Cluj a intrat astfel într-o galerie selectă din care mai fac parte aeroporturi precum Sydney, Budapesta, Birmingham, Delhi, Hong-Kong şi Kosice, câştigătoare a trei, respectiv două premii anuale pentru cele mai frumoase saluturi cu tunuri de apă, ocazionate de inaugurări de noi rute. În 2016, pe lângă cele trei premii “Arch of Triumph”, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a mai câştigat şi un titlu pentru „Cake of the Week” (Tortul săptămânii), ajungând la un record absolut de patru trofee anna.aero.

Sursa:comunicat de presa