1 aprilie

ULTIMA ZI DE PLATA A IMPOZITELOR CU REDUCERE
Ultima zi de plată a impozitelor locale pentru anul în curs și pentru care cetățenii mai pot să beneficieze de reducerea de 10% pentru suma achitată integral, este astăzi, potrivit anunțului făcut de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Totodată, conform legii Codului Fiscal, cetățenii sunt obligați să achite jumătate din impozitul pe anul în curs până astăzi, iar cealaltă jumătate până la sfârșitul lunii septembrie, depășirea termenului fiind penalizată cu 1% pentru fiecare lună și fracțiune de lună. Modalitățile de plată sunt fie online, pe site-ul ghiseul.ro, fie direct la ghișeele primăriilor din cartiere, la primăria din P-ța Unirii nr. 1 și la Centrul de Informare pentru Cetățeni de pe Calea Moților nr. 7. Până la acest moment au achitat 65% dintre persoanele fizice și 38% dintre persoanele juridice, suma totală ridicându-se la 70 de milioane de lei.

COMPARTIMENTUL DE AUTORITATE TUTELARĂ ARE UN NOU SEDIU
Compartimentul de autoritate tutelară din cadrul Serviciului de autoritate tutelară, va funcționa începând de astăzi în clădirea Direcției de Asistență Socială și Medicală de pe str. Venus f. n. Totodată, cu această schimbare compartimentul are și un nou număr de telefon, clujenii putând apela 0264 423 011. Pe această cale, reamintim și faptul că în ceea ce privește compartimentul de arhivă al serviciului, acesta va funcționa în continuare în sediul din P-ța Unirii nr. 1.

REGULAMENTELE PENTRU ACORDARE DE FINANTARI SUNT DEPUSE SPRE CONSULTARE PUBLICA
Proiectele de hotărâre pentru aprobarea regulamentelor de acordare a finanțărilor nerambursabile pentru organizațiile non-guvernamentale și pentru entitățile publice care implementează programe din sfera tineretului și a activităților socio-educaționale, pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean. Potrivit instituției, pentru evitarea anumitor dificultăți întâlnite de-a lungul anilor, s-a decis stabilirea unor punctaje și a unui algoritm de calcul detaliat care să conducă la evaluarea și selectarea proiectelor. În acest sens, reamintim că anul trecut, domeniul tineret și activități socio-educaționale, precum și cel al culturii, au fost finanțate cu 500.000 de lei fiecare. Domeniul sportiv a avut o finanțare de 1,2 mil de lei în 2018, iar cel al Cultelor, 2 mil de lei. De asemenea, anul trecut a fost acordată o finanțare de 300.000 de lei pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

NOI EXPOZITII DE ARTA CONTEMPORANA LA CENTRUL DE INTERES
Noi expoziții de artă contemporană vor putea fi văzute la Centrul de Interes începând cu această lună. Astfel, la galeria Baril va fi expusă lucrarea „Pillars of Creation” realizată de Mihai Plătică, iar în cadrul galeriei Sabot va putea fi văzută ce-a de-a doua expoziție personală a artistului basc Pepo Salazar, intitulată „WIN”. Totodată, la Bazis Contemporary vor fi proiectate 48 de scurtmetraje despre expozițiile realizate în decursul celor 10 de existență, iar Spațiu Intact va găzdui un show multimedia. De asemenea, noutatea sezonului este dată și de extinderea spațiului expozițional, la mărimea căruia au mai fost adăugați 300 de mp.