1 aprilie

NOI ZBORURI LANSATE DE COMPANIA AERIANĂ BLUE AIR
Blue Air va lansa peste 40 de rute noi în cadrul orarului de vară 2021. Operatorul va introduce, din România, zboruri către destinații de citybreak precum Atena, Praga, Viena, Munchen, Frankfurt, Bari sau Barcelona și către destinații de plajă, precum Burgas, Heraklion, Mykonos, Olbia, Rodos sau Zakynthos.
Prețurile la unele dintre ele încep de la 9,99 euro/ cursă, conform platformelor de rezervări, adica echivalentul unui bilet de autobuz Cluj-Napoca – Sibiu. Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu o echipă formată din 1.000 de oameni. Compania operează avioane tip Boeing 737.

CELE MAI BUNE REZULTATE LA SIMULAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT AU FOST OBȚINUTE ÎN JUDEȚUL CLUJ
Județul Cluj se află în topul județelor din România cu cele mai bune rezultate la simularea examenului de Bacalaureat.
Procentul de promovare este de 40,71% la nivel național,informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei. Astfel, la proba de Limba şi literatura română, procentul de promovare este de 70,20%. La aceasta probă, 371 elevi au obţinut nota 10. La Limba şi literatura maternă, procentul de promovare este de 81,90%. La această probă, 18 elevi au obţinut nota 10. Potrivit sursei citate, la disciplina obligatorie a profilului, procentul de promovare este de 51,40%, iar 772 elevi au obţinut nota 10, în timp ce la disciplina la alegere a profilului – de 68,1%, 1.556 de elevi obţinând nota 10.

CJ CLUJ A ALOCAT PESTE 27 MIL DE LEI PENTRU SUSȚINEREA PROIECTELOR DE DEZVOLTARE A JUDEȚULUI
Consiliul Județean Cluj a aprobat, în cadrul ședinței ordinare desfășurate ieri, repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 27.134.000 de lei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit pe anul 2021.
Fondurile alocate de forul administrativ județean sunt destinate susținerii proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă derulate de unitățile administrativ-teritoriale din județ, programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și cheltuielilor de funcționare pe care acestea, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, dl. Alin Tise a spus ca a direcționat aceste sume înspre acele proiecte locale care au cea mai mare nevoie, respectiv rețele de canalizare, iluminat public, gaz, infrastructură rutieră, medicală, edificarea sau reabilitarea unor unități de învățământ, precum și inspre alte obiective ce vor aduce clujenilor beneficii multiple și un plus de confort.