1 aprilie

CENTURA METROPOLITANA A CLUJULUI – PRIORITATE NATIONALA
Comisia de Transport din cadrul Parlamentul European a efectuat ieri o vizita la Cluj-Napoca. Cu aceasta ocazie, in prima parte a zilei a fost organizata o dezbatere in Sala de Sticla a Primariei pe tema Planului de Mobilitate Urbana al polului de crestere
Cluj-Napoca. In cadrul acesteia secretarul de stat, Marcel Bolos a anuntat ca centura metropolitana a Clujului este inclusa in masterplan si va fi finantata din fondul de coeziune, in prima etapa de finantare.
Primarul Emil Boc estimeaza ca pentru acest proiect vor fi atrase 153 de milioane de euro.

STATIILE DIN PROIECTUL CMID AU FOST FINALIZATE
Consiliul Judetean Cluj a anuntat finalizarea lucrarilor de constructie a celor trei statii de transfer prevazute în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor în judetul Cluj” (SMID) la Gherla, Huedin si Mihai Viteazu. Scopul acestor statii de transfer
este de a centraliza deseurile colectate de pe raza judetului si de a le compacta pentru a reduce costurile de transport din zonele localitatilor mentionate anterior.
Proiectul este realizat în baza unui contract de finantare nerambursabila semnat între Ministerul Mediului si Padurilor si Consiliul Judetean Cluj, în calitate de beneficiar.
Valoarea totala a proiectului este de aproape 230.000.000 de lei fara TVA, din care 2% reprezinta contributia Consiliului Judetean Cluj.

AU REVENIT BARCILE PE LACUL CHIOS
Începind de astazi RADP a repus în functiune pe Lacul Chios hidrobicicletele si barcile.  Clujenii au posibilitatea sa se plimbe cu 35 de ambarcatiuni. 10 dintre acestea, de tip masinuta, au fost achizitionate recent. Programul si tarifele au ramas neschimbate fata de anii trecuti. Hidrobicicletele si barcile vor putea fi închiriate în intervalul orar 10.00 – 18.00, iar tarifele sint de 12 lei pentru adulti si 6 lei pentru copii, pentru o jumatate de ora de plimbare pe lac.
Astazi, fiind ziua deschiderii programului, plimbarile de agrement cu aceste ambarcatiuni sint gratuite.

ATELIER DE STREET ART DE ZIUA AUTISMULUI

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Complexul Comunitar de Servicii pentru Copilul cu Handicap Cluj – Centrul de Recuperare, în colaborare cu prima galerie de street art din Cluj-Napoca – “Launloc” organizeaza luni, 4 aprilie, cu ocazia Zilei
Internationale a Constientizarii Autismului, un workshop de street-art.
În cadrul workshopului, copiii care beneficiaza de serviciile specializate ale Centrului de Recuperare, împreuna si sub îndrumarea artistilor galeriei “Launloc” vor picta peretele
interior de la intrarea în curtea centrului.
Scopul actiunii este acela de a oferi copiilor oportunitatea de a-si exersa si optimiza propriile capacitati de relationare cu ceilalti, de a explora si exprima, prin intermediul creatiei artistice, diversele trairi si sentimente placute, stari afective pozitive care vor
ramâne astfel imprimate în personalitatea copilului participant la activitate, personalizind mediul în care acesti copii îsi desfasoara activitatile specifice de recuperare.
Evenimentul va avea loc luni la sediul Centrului de Recuperare, str. Fabricii de Zahar, începind cu ora 10.00.

CAMPANIA “ATENTIE LA MOTOCICLISTI”
Miine incepe a patra editie a campaniei “Atentie la motociclisti”. Aceasta se doreste a fi, pe de o parte, un mesaj de atentionare cu privire la prezenta si vulnerabilitatea motociclistilor în trafic si, pe de alta parte, o modalitate de responsabilizare a tuturor persoanelor implicate direct si indirect în aceste activitati în vederea reducerii numarului de incidente rutiere.
Evenimentului cuprinde:
I – defilare moto, pe ruta Sala Sporturilor „Horia Demian” – Monumentul Memorandistilor
(Blvd. Eroilor);
II – oferirea unor autocolante pentru atingerea unuia dintre obiectivele Campaniei (responsabilizarea participantilor la trafic);
III – curs „Safety Hours”, în cadrul caruia persoane cu pregatire si experienta în domeniu sustin prezentari cu caracter informativ, didactic din multiple domenii ale sportului pe doua roti (legislativ, tehnic, prim-ajutor).
Campania incepe miine la Sala Sporturilor, la ora 13.30.

CARMINA BURANA LA FILARMONICA
Filarmonica Transilvania sustine concertul vocal-simfonic Carmina Burana de Carl Orff. Din program mai face parte si Burlesca în re minor pentru pian si orchestra de Richard Strauss. Dirijor: Gabriel Bebeselea. Concertul are loc astazi de la ora 19.