1 august

PRIMARIA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA RENUNTA LA CONSUMABILELE DIN PLASTIC
Primăria Municipiului Cluj-Napoca renunță, începând de astăzi, la consumabilele din plastic – mai exact la paharele și tacâmurile care erau folosite la protocolul instituției, la cantina orașului și la creșe, ele urmând să fie înlocuite cu produse din materiale reciclabile. Potrivit primarului Emil Boc, prin această măsură municipalitatea clujeană îndeplinește exigențele existente la nivel european, ținând cont de faptul că plasticul este un material nociv pentru mediul înconjurător și pentru populație.

UN NOU PARKING AUTO URMEAZA SA FIE AMENAJAT IN GHEORGHENI
Proiectul tehnic al investiției în ceea ce privește amenajarea unui nou parking auto în cartierul Gheorgheni este aprobat astăzi în ședința Consiliului local, urmând ca mai apoi să fie lansată licitația publică de proiectare și execuție a lucrărilor. Parking-ul auto va fi amenajat la intersecția străzilor Albac și Azuga și va avea peste 360 de locuri de parcare, cu o valoare totală a lucrărilor ce se ridică la 30 de milioane de lei. În acest moment în cartierul Gheorgheni mai funcționează parking-ul din zona Aleei Băișoara, iar alte patru proiecte în vederea amenajării de parcări auto sunt în lucru, la nivel de oraș, trei în cartierul Mănăștur, iar unul în campusul Hasdeu.

230 DE ELEVI DE LA SCOALA IULIU HATIEGANU ISI VOR DESFASURA CURSURILE LA FOSTUL COLEGIU TEHNIC EDMOND NICOLAU
230 de elevi de clasele a III-a și a IV-a care sunt înscriși la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” își vor desfășura cursurile, din toamnă, în clădirea fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau”. Decizia vine ca urmare a numărului ridicat de copii înscriși la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, 17 clase fiind în situația desfășurării cursurilor pe două schimburi, pe fondul supraaglomerării și a lipsei de locuri. Astfel că instituția urmează să preia din toamnă două corpuri de clădire ale fostului Colegiu Tehnic „Edmond Nicolau”, corpuri care cuprind peste 20 de săli de clasă. Potrivit directorului instituției, Carmen Stănescu, în ciclul primar va mai rămâne o singură clasă care va face cursurile după-amiază, deoarece părinții nu și-au dat acordul în privința mutării.

CINCI OFERTE DEPUSE PENTRU CONSTRUIREA METROULUI SI A TRENULUI METROPOLITAN
Cinci oferte pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate în vederea implementării proiectelor ce presupun construirea metroului și a trenului metropolitan au fost depuse în cadrul municipalității clujene. Cele cele cinci firme care s-au înscris la licitație, prin asociere, provin din România, Italia, Franța, Marea Britanie și Japonia. Studiul de fezabilitate în ceea ce privește metroul are o durată de 2 ani și două luni, etapa următoare fiind predarea documentației pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Referitor la trenul metropolitan, perioada maximă de realizare a studiului este de un an și două luni, iar potrivit primarului Emil Boc sumele vehiculate pentru implementarea ambelor proiecte se ridică la 800 de milioane sau chiar un miliard de euro. Firma câștigătoare a licitației va fi desemnată în luna noiembrie, iar valoarea estimată a contractului trece de 46 de milioane de lei. În acest sens mai reamintim și faptul că inițial s-au arătat interesate de proiectele în cauză în jur de 20 de firme.