1 martie

PESTE 120 DE PROIECTE DE DEZVOLTARE URBANA PROPUSE DE TINERI
Peste 120 de proiecte de dezvoltare urbană au fost înscrise în procesul participativ de tineret Com’ON Cluj-Napoca, ce se desfășoară până în 21 martie. Până la acest moment, au fost exprimate peste 3200 de voturi de către aproximativ 1100 de persoane, pentru cele șase domenii puse la dispoziția tinerilor, precum mediul înconjurător, activarea unor spații din oraș sau schimbarea funcțiunii acestora și povești individuale care ilustrează multiculturalitatea. O persoană care lucrează, locuiește sau studiază în Cluj-Napoca poate să voteze maximum 10 proiecte, care pot fi consultate pe site-ul comoncluj.ro. După încheierea perioadei de votare, vor fi selectate cel puțin 50 de inițiative, care vor fi finanțate cu 4500 lei fiecare și care vor fi implementate în perioada mai-noiembrie.

CEA MAI MARE COMPETITIE DE ROBOTICA DIN ROMANIA SE DESFASOARA LA CLUJ-NAPOCA
Cea mai mare competiție de robotică destinată liceenilor din România se desfășoară mâine, 2 martie, și duminică, 3 martie, la Sala de Sport „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”. Dintre cele 28 de echipe înscrise în concurs, grupurile câștigătoare vor merge în etapa finală a Campionatului Național BRD First Tech Challenge, care se va desfășura la Sala Polivalentă din București. Evenimentul de premiere va avea loc duminică, 3 martie, în jurul orei 14, la Sala de Sport „Gheorghe Roman”.

UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI IN TOPURILE INTERNATIONALE SI PE PRIMUL LOC IN ROMANIA
Universitatea Babeș-Bolyai se clasează în Top 500 la nivel internațional, iar la nivel de țară ocupă prima poziție în domenii precum psihologie, economie și bussiness, potrivit datelor făcute publice prin clasamentul britanic QS. Primul domeniu al universității la nivel internațional care s-a clasat în intervalul 400-450, este specializarea artelor și a științelor umaniste, urmată de științe sociale și management. Prorectorul instituției, Daniel David, a declarat că această performanță arată nucleul puternic al științelor socio-umaniste ale universității, care urmează să implementeze în perioada următoare sistemul STEM+, ce arată rolul transversal al științelor sociomaniste în știință, tehnologie, inginerie și matematică.

LUCRARILE DE MODERNIZARE ALE PODULUI FABRICII URMEAZA SA FIE RELUATE
Lucrările de modernizare ale Podului Fabricii urmează să fie reluate de luni, 4 martie, perioada de execuție necesitând restricții de circulație, potrivit Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Principalele modernizări vizează lucrări de infrastructură, dintre care amenajarea parcărilor, și lucrări de suprastructură, dintre care construcția unui parapet pentru protecția pietonilor și iluminat ambiental. Reamintim că lucrările de modernizare au început în august 2018, valoarea investiției fiind de 13,7 mil de lei, fără TVA.