1 martie

DEZBATERE DESPRE INCLUZIUNEA SOCIALA
Agentia Nationala a Functionarilor Publici în parteneriat cu Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila — Agenda 21 au organizat ieri la Cluj-Napoca o dezbatere publica pe tema Strategiei locale de incluziune sociala. A fost prezentat proiectul planului
de actiune locala pentru incluziune sociala (PALIS), iar participantii au avut ocazia sa analizeze masurile propuse, sa formuleze noi propuneri si sa identifice oportunitati si resurse pentru ca aceste masuri sa poata fi puse în practica. Au participat reprezentanti ai
institutiilor implicate in proiect, functionari publici, cetateni, reprezentanti ai ONG-urilor locale si ai asociatiilor cetatenesti. Proiectul “Incluziune sociala” este cofinantat din fonduri europene.

CONTROLUL APELOR
In perioada 1 martie – 15 aprilie va avea loc la nivel national actiunea comuna de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apa si au fost întretinute santurile si rigolele în localitati, pentru asigurarea sectiunilor de scurgere a apelor mari.
În judetul Cluj vor participa reprezentanti ai Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa, prin Sistemul de Gospodarire a Apelor Cluj, reprezentanti ai Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, ai Garzii Forestiere si ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de
Urgenta. Daca controlul va evidentia deficiente, vor fi stabilite termenele de remediere, masurile necesare, precum si aplicarea prevederilor legale, care sa duca la diminuarea efectelor unor eventuale inundatii, în aceasta primavara.

CURSA CLUJ – BUCURESTI CU PRET REDUS LA TAROM
Compania Tarom a anuntat ca pentru calatoriile efectuate începind cu 15 mai va avea preturi de 40 de euro, cu toate taxele incluse, ca oferta pe traseul Cluj-Napoca – Bucuresti. Ofertele sint disponibile spre vinzare începind cu 9 martie si nu sint limitate ca data de
vinzare si calatorie.
Wizz Air a decis sa repuna in functiune cursa Cluj-Napoca – Bucuresti. Aceasta va functiona din 22 iulie, de sase ori pe saptamina, cu exceptia zilei de simbata. Preturile vor incepe de la 39 de lei pe sens.

LINII DE TRANSPORT IN COMUN PRELUNGITE
Pentru a veni in sprijinul angajatilor Emerson, Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunta prelungirea traseelor liniilor de autobuze 23, 26, 36B, 48, 50 pina pe str. Emerson si 102 de tramvaie pina pe str. Cpt. Grigore Ignat in anumite intervale de exploatare. Pentru identificare, cursele prelungite vor avea afisata litera L dupa numarul liniei. Liniile vor functiona in zilele lucratoare.

JANDARMII IMPART FLORI SI MARTISOARE
Gruparea de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca vine în întimpinarea primaverii oferind flori si martisoare doamnelor si domnisoarelor. Jandarmii sint prezenti astazi, începind cu ora 12.30 în Parcul Central – zona Casino, si impart flori si martisoare clujencelor care trec prin aceasta zona.