1 noiembrie

UN EVENIMENT DE INOT CU O DURATA DE 24 DE ORE IN PREMIERA LA CLUJ-NAPOCA
Un eveniment de înot cu o durată de 24 de ore este organizat în 3 și 4 noiembrie în premieră în Cluj-Napoca la Bazinul Olimpic din Grigorescu, cu ocazia Sărbătorii Sportului, organizată de Asociația Sports Culture. Scopul evenimentului este de a promova înotul, dar și de a încuraja un stil de viață sănătos, considerat ca fiind o oportunitate de a petrece timp prețios cu familia sau cu persoanele dragi. Evenimentul va include două probe pentru grupuri: prima presupune familiarizarea cu acest tip de sport și participarea într-un grup cu afiliere la școală, care este dedicată școlilor, iar a doua probă participarea unui grup afiliat la o companie. De asemenea, pentru cei care nu sunt afiliați la un grup, vor exista o probă de viteză și o probă de anduranță. Reamintim că în acest an orașul Cluj-Napoca are statut de Oraș European al Sportului.

TAXELE SI IMPOZITELE LOCALE CRESC
Taxele și impozitele locale vor crește începând cu anul viitor, după ce municipiul Cluj-Napoca a pierdut anul acesta 28 de milioane de euro din bugetul de investiții. Principalele categorii în care taxele vor crește sunt impozitele pe terenuri, clădiri și locuințe, mijloacele de transport și taxele percepute de Direcția de urbanism, Direcția de Patrimoniu și Direcția de evidență a persoanelor. Turiștii care vor veni anul viitor în Cluj-Napoca vor avea de plătit o taxă specială de 5lei/noaptea de cazare, dacă beneficiază de servicii de cazare în pensiunile, hotelurile și a altor forme de cazare. Banii colectați vor fi investiți dezvoltarea turismului din oraș, cu scopul de a atrage și mai mulți turiști și de a îmbunătății calitatea serviciilor turistice. Cetățenii pot să depună sesizări și observații în acest sens la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni de pe str. Moților, nr. 7 sau la primăriile din cartiere, până în 9 noiembrie, când se va încheia procedura de consultare publică privind proiectul de stabilire a nivelului taxelor și impozitelor. Reamintim că clădirile și terenurile neîngrijite vor fi impozitate în continuare cu 500%. Anul acesta, au fost verificate 564 de clădiri din zona centrală, dintre care 56 au fost propuse pentru supraimpozitare. De asemenea, polițiștii clujeni și asociațiile de proprietari au sancționat anul trecut 511 de proprietari de clădiri neîngrijite.

70 DE BURSE OFERITE DE UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI SI FUNDATIA PRINTUL DE WALES
70 de burse vor fi oferite pentru militiarii români ce fac tranziția spre viața civilă și pentru tinerii sub 45 de ani din mediul rural, care doresc să își dezvolte o afacere, pentru participarea la cursuri de antreprenoriat desfășurate la Universitatea Babeș-Bolyai, de către instituția de învățământ și Fundația Prințul de Wales. Temele abordate la cursuri sunt activitatea antreprenorială, planul de afaceri, branding și oportunități de finanțare a afacerii. Cererile de înscriere pot fi depuse până în 12 noiembrie la secretariatul universității. Reamintim că Fundația Prințul de Wales a susținut militarii români pentru prima dată în 2017, când 3 militari români răniți au participat la jocurile Invinctus din Canada, iar ulterior programul a fost dezvoltat.

APROXIMATIV 100 DE BICICLIȘTI CLUJENI DORESC SA PEDALEZE PANA LA ALBA-IULIA
Aproximativ 100 de bicicliști clujeni doresc să pedaleze pe o distanță de 100 km din Cluj-Napoca – Albă – Iulia, în 1 decembrie 2018, ziua în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Inițiatorii acestui eveniment au numit ideea „100 de km cât un veac de unire”, fiecare dintre cei 100 de participanți vor primi un drapel iar plecarea se va face pe str. Eroilor, locul de unde a plecat delegația orașului Cluj-Napoca în anul 1918 către Albă-Iulia. Asociația „Clujul pedalează” a început demersurile pentru acest proiect, pentru a obține aprobările necesare în vederea primirii celor 100 de bicicliști care și-au propus ca în data de 1 decembrie să intre în orașul Albă-Iulia.