1 noiembrie

INSTITUTUL ONCOLOGIC VA FI DOTAT CU ECHIPAMENTE MEDICALE PERFORMANTE
Mai multe echipamente medicale de ultimă generaţie vor intra în dotarea Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” prin intermediul unui proiect ce are ca scop îmbunătăţirea sistemului de tratament al afecţiunilor oncologice la copii.
Printre altele, vor fi achiziţionate doi roboţi pentru prepararea substanţelor utizilizate în tratamentele de chimioterapie, două aparate de anestezie, patru ecografe portabile şi două ecografe Eco Doppler pentru monitorizarea şi diagnosticul diferitelor tipuri de boli oncologice. De beneficiile proiectului, finanţat prin fonduri norvegiene, beneficiază şi institutele oncologice din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, valoarea totală a investiţiei fiind de 3,7 milioane de euro. Potrivit datelor disponibile, anual se înregistrează cca. 500 de cazuri noi de boli oncologice la copii.

PESTE 2000 DE ELEVI VOR FI INFORMATI DESPRE PERICOLELE DIN TRAFIC
Mai mult de 2000 de elevi clujeni vor fi informaţi cu privire la pericolele pe care le pot întâmpina în trafic, acţiune ce face parte dintr-o campanie derulată de Napoca Rally Academy împreună cu poliţişti, paramedici şi specialişti antidrog.
Iniţiativa este intitulată „Be Cool – Gândeşte înainte”, iar prima ediţie s-a desfăşurat în luna martie, beneficiarii fiind peste 3500 de elevi de liceu.

A INCEPUT SEZONUL DOTARII AUTOVEHICULELOR CU ANVELOPE DE IARNA
Poliţia Română a anunţat în aceste zile începerea sezonului în care anvelopele de iarnă devin obligatorii, anunţ valabil în primul rând pentru şoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Cei care nu respectă această regulă, riscă amenzi de până la 2900 de lei reţinerea certificatului de înmatriculare.

12.000 DE PUIETI URMEAZA SA FIE PLANTATI MAINE
12.000 de puieţi vor fi plantaţi mâine printr-o campanie specială de împădurire a zonei care leagă comuna Feleacu de localitatea Casele Miceşti.
Întâlnirea participanţilor va avea loc la Observatorul Astronomic din Feleacu, mâine, începând cu ora 10. Până la acest moment, în campania ititulată „Dacă Feleacul respiră şi Clujul respiră” s-au înscris aproximativ 700 de persoane.

A INCEPUT DECORAREA ORASULUI DE SARBATOARE
Primăria Cluj-Napoca a început montarea decoraţiunilor luminoase, care vor împodobi oraşul de sărbătorile care urmează.
Potrivit declaraţiei viceprimarului Dan Tarcea pentru un post de radio local, se va merge, la fel ca în sezonul precedent pe culori alb cald şi alb rece, iar iluminatul de sărbătoare va fi extins şi în zonele mai puţin circulate, precum Bulevardul Muncii. Investiţia se ridică la o 2 milioane de lei.

INCEPE TARGUL SATUL VINE LA ORAS
Ediţia a 32-a a târgului „Satul vine la oraş” se va desfăşura mâine şi duminică, în intevalul 9-19 pe strada Potaissa.
La eveniment vor participa producătorii locali, care îşi vor expune produsele autohtone şi tradiţionale, de la legume şi murături până la brânzeturi, zacuscă şi alte preparate de sezon.

EVENIMENTUL DE FINAL AL CAMPANIEI 40 DE ZILE PENTRU VIATA Campania 40 de zile pentru viaţă se va încheia duminică printr-un eveniment special organizat la Casino în Parcul Central. Întâlnirea va începe la ora 19, unde voluntarii şi organizatorii vor împărtăşi impresiile şi mărturiile culese în această ediţie.