1 octombrie

DOUA UNITATI DE INVATAMANT DIN JUDET AU PRIMIT TITLUL DE SCOLI AMBASADOR ALE PARLAMENTULUI EUROPEAN
Două unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, și anume Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii și Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, au obținut titlul de Școli ambasador ale Parlamentului European. Titlul a fost acordat prin programul educativ „Școli – Ambasador ale Parlamentului European” inițiat de către Parlamentul European. Pentru participarea în competiție au fost selectate câte 2 școli din 11 județe și 3 din municipiul București. Proiectul are scopul de a îmbunătăți cunoștințele despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, prin familiarizarea acestora cu posibilitățile oferite de cetățenia europeană și cu rolul pe care îl are în plan decizional Parlamentul European la nivelul uniunii.

CONSILIUL JUDETEAN A APROBAT PROCEDURA DE ACHIZITIE A UNUI IMOBIL PENTRU UN SPITAL PEDIATRIC MONOBLOC
Consiliul Județean a aprobat procedura de achiziție publică a unui imobil care va găzdui viitorul spital pediatric Monobloc. Inițiativa a fost luată după ce o comisie de experți din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean a analizat necesitatea efectuării unor cheltuieli pentru edificarea sau modificarea unui imobil existent. Necesitatatea unui Spital Pedriac Monobloc este determinată de faptul că Spitalul de Copii își desfășoară activitatea în 14 clădiri aflate în 9 locuri diferite. Prin edificarea Spitalului Pediatric Monobloc se urmărește în principal reducerea cheltuielilor, supravegherea sporită a secțiilor, înființarea unității de transfuzie sangvină și realizarea de săli de operații cu dimensiuni și utilități corespunzătoare.

JUDETUL CLUJ SE AFLA IN FRUNTEA CLASAMENTULUI SRL-D INFIINTATE
Județul Cluj se află în fruntea clasamentului societăților cu răspundere limitată debutante, după ce în luna august a fost pe primul loc în țară cu 18 societăți nou înființate. Numărul acestora la nivel național a ajuns la aproximativ 42.000, cu aproape 4% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut, conform informațiilor făcute publice de Oficiul Național al Registrului Comerțului. Dintre acestea peste 3600 au fost radiate, iar 211 au intrat în insolvență. Cele mai multe societăți cu răspundere limitată – debutante au fost înființate în domeniul construcțiilor de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, al transporturilor rutiere de mărfuri și în cel al coafurii și al activităților de înfrumusețare.

CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE ROMANO-GERMANA SI-A DESCHIS UN BIROU IN CLUJ-NAPOCA
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și-a deschis vineri un birou în Cluj-Napoca, pe fondul importanței pe care o are pentru economia germană, din 7500 de companii germane active în România, peste 400 aflându-se în județul Cluj. La eveniment au participat Amasadorul Germaniei la București, Cord Meier Klodt, Amasadorul României în Germania Emil Hurezeanu și președintele Forumului Democrat German din România, Paul Porr. Obiectivul biroului este de a sesiza aspectele economice importante pentru regiunea Transilvania și de a le dezbate împreună cu ceilalți actori implicați în viața economică. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană este cea mai mare cameră de comerț din România și reunește 600 de companii și 250.000 de angajați.