10 aprilie

PRIMUL CENTRU PENTRU COMBATEREA SI PREVENIREA VIOLENTEI
Primul centru care are ca scop combaterea și prevenirea violenței în familie, a fost inaugurat ieri în subordinea Direcției de Asistență Socială și Medicală, potrivit anunțului realizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Inițiativa a venit după ce s-a ajuns la concluzia că fenomenul violenței a luat amploare în ultimii ani la nivelul județului, în cadrul centrului urmând să fie organizate programe de mediere și consiliere pentru depășirea situației de risc și a traumelor. Astfel, victimele violenței domestice și aparținătorii lor, indiferent că este vorba despre adulți sau copii, vor fi tratați prin consiliere juridică și psihologică din partea unor cadre abilitate. Sediul instituției este pe str. Maramureșului nr. 1, iar valoarea totală a investiției este de 120.000 de lei.

PATRU TOALETE PUBLICE ACHIZITIONATE IN ACEST AN
Patru toalete publice destinate persoanelor cu dizabilități au fost achiziționate de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în urma unui proiect câștigător în cadrul procesului de Bugetare Participativă. Două dintre acestea au fost puse deja în funcțiune, una la Baza Sportivă Gheorgheni, iar cealaltă în parcul de pe B-dul 1 decembrie 1918, iar celalte două urmează să fie amplasate în Parcul Central și în zona Sălii Sporturilor „Horia Demian”. Toaletele sunt prevăzute cu sistem de autocurățare, tariful pentru o utilizare fiind de 50 de bani. Valoarea totală a investiției este de aproape 200.000 de euro.

MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA PE LOCUL 2 IN TOPUL ORASELOR CU CELE MAI MULTE ANGAJARI
Municipiul Cluj-Napoca ocupă locul doi în topul orașelor în care s-au făcut cele mai multe angajări, pe primul loc fiind municipiul București, iar pe locurile 3,4 și 5, orașele Timișoara, Iași și Brașov. Numărul total de angajări care au avut loc la Cluj-Napoca în primele trei luni ale anului este de aproximativ 4000, și crește cu peste 13.000 de angajați pe an, potrivit datelor publicate de către Direcția Județeană de Statistică. Câștigul salarial mediu net la nivel municipiului este de 3236 de lei. Cele mai căutate domenii, la nivel de țară, pe platforma de recrutare online ejobs, au fost comerț, banking, marketing și IT, un număr important de joburi scoase pe piață în acest an fiind din IT, construcții și inginerie alimentară. Până la acest moment, platforma a înregistrat 3,9 mil de aplicări pentru locurile de muncă disponibile, suma fiind mai mare cu 30% față de aceeași perioadă a 2018.

PESTE 70 DE APLICATII DIGITALE FUNCTIONEAZA IN ADMINISTRATIA ORASULUI CLUJ-NAPOCA
Peste 70 de aplicații digitale în domeniul administrației publice funcționează la acest moment în Cluj-Napoca, 90 de tipuri de cereri putând fi depuse online, pe lângă funcționarul public Antonia, potrivit datelor furnizate în cadrul Caravanei Smart City. Evenimentul a fost organizat ieri la Cluj-Napoca, de către Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, obiectivul fiind dezvoltarea comunităților creativ-inteligente din țară.