10 august

LUCRARI DE ASFALTARE
Lucrările de asfaltare a șoselei care leagă DN1/E81 de pârtia de schi din Feleacu sunt în plină desfășurare, anunţă Consiliul Judeţean Cluj. Sectorul vizat are o lungime de aproximativ 2,5 kilometri, şi reprezintă lungimea totală a drumului judeţean DJ 103T. Preşedintele CJ, Alin Tişe, a declarat că se doreşte îmbunătăţirea infrastructurii rutiere pe acest sector deoarce este un drum intens circulat atât de către locuitori, cât şi de turiştii care doresc să petreacă un timp de calitate în zonă. Pentru finalizarea totală a lucrărilor se va mai realiza aducerea la profil a acostamentelor, curăţarea şanţurilor şi rigolelor, cosirea vegetaţiei din vecinătatea carosabilului, precum şi executarea de marcaje rutiere.

PROIECTE DE INVESTITII IN INFRASTRUCTURA MEDICALA
Patru proiecte ce vizează investiţii în infrastructura medicală a unor unităţi din judeţ, două privind îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii medicale de urgenţă şi două privind asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu vor fi depuse spre aprobare de Consiliul Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a declarat că scopul acestor investiţii este ca persoanele din zonele cu acces redus la servicii medicale să beneficieze de îngrijire primară. Valoarea totală a celor patru proiecte depășește suma de 20 de milioane de euro, urmând ca la finalul implementării lor 10 milioane de euro să se întoarcă în județul Cluj.

SE REDESCHIDE PIATA VOLANTA
Piaţa volantă de pe platoul sălii sporturilor Horia Demian va fi redeschisă mâine, 11 august, anunţă Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Clujenii vor avea posibilitatea să-şi achiziţioneze fructe şi legume proaspete direct de la producători în intervalul 7-15. În Cluj-Napoca mai sunt deschise şi alte două pieţe volante în cartierul Grigorescu, şi în cartierul Ghiorgheni deschise între 15-19

 

CLUJUL PE LOCUL 2 LA CEI MAI MULTI UTILIZATORI IN SISTEMUL DE PLATI DIGITALE
Clujul se situează pe locul 2 după mun Bucureşti cu cei mai mulți utilizatori, ai sistemului de plăți digitale, suma totală achitată la nivel național fiind de 171 de milioane de euro, conform statisticilor Netopia Payments. Din totalul plăților digitale intermediate în primele șase luni, 3,6 milioane au fost tranzacții online efectuate cu cardul. Valoarea medie a unei plăți a scăzut cu 10% față de anul trecut, de la 51 la 45 de euro. Aceeaşi statistică arată că 40% din totalul tranzacțiilor au fost făcute de persoane între 25 și 34 de ani, urmați de cei între 35 și 44 de ani (26%) și de tinerii între 18 și 24 de ani (12%). Preferințele legate de plată depind de vârsta cumpărătorilor: cei până la 24 de ani au preferat să facă plăți în jurul prânzului (12:00-13:00), iar segmentul cel mai activ (25-34 de ani), înaintea prânzului. Plățile au fost făcute în principal de bărbați (62%), femeile având o pondere de 38%.