10 august

ALOCAREA CONSULTANTEI FINANCIARE

Consiliul Judeţean Cluj a desemnat câştigătorul procedurii de achiziţie având ca obiect serviciile de consultanţă financiară în vederea obţinerii, de către judeţul Cluj, a unui credit bancar în valoare de 50 milioane de euro, necesar reabilitării şi modernizării drumurilor judeţene. Potrivit CJ Cluj, compania VMB Partners S.A va fi cea care se va ocupa de obţinerea creditului, acesta având preţul cel mai scăzut(50.000 lei) dintre cele şapte firme care au depus oferte tehnice şi financiare şi îndeplinind toate cerinţele de calificare şi selecţie stabilite de către Consiliul Judeţean Cluj prin documentaţia de atribuire.

GREENPEACE INVENTARIAZA PADURILE ROMANIEI

Voluntari ai Organizaţiei Greenpeace din 11 ţări inventariază pădurile virgine şi cvasivirgine din România. Prin acest demers ei doresc să sublinieze nevoia protejării prin lege a acestor păduri unice, ameninţate cu dispariţia. Timp de trei săptămâni, aproximativ 90 de voluntari vor realiza inventarul pădurii din zona Cumpăna, Vidraru. Organizaţia constată că în ciuda valorii lor, pădurile virgine ale României sunt distruse şi degradate într-un ritm alarmant. Legislaţia incompletă şi slabă a permis un management distructiv şi a tolerat tăieri ilegale. Potrivit estimărilor Greenpeace, România a pierdut în ultima decadă aproape jumătate din pădurile sale virgine şi cvasivirgine.

EXPOZITIE DE SCULPTURA 10-28 AUGUST

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, organizează, în perioada miercuri, 10 august – duminică, 28 august, expoziţia retrospectivă de sculptură a artistului clujean Ioan Rusu. Căutând să prezinte operele relevante din creaţia de o viaţă a sculptorului, actuala expoziţie cuprinde o selecţie de 40 de lucrări de dimensiuni, tehnici şi materiale variate. Sculpturile se caracterizează printr-un remarcabil simţ al formei, motivele predilecte ale artistului fiind ideile universale şi atitudinile umane. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 10 august, la orele 18:00, în sălile de expoziţii temporare (parter) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezenţa artistului Ioan RUSU şi a criticului de artă Vasile Radu.

SERI DE VARA CLUJENE

Demonstrații cu tunul de apă al pompierilor de la ISU, tiroliană peste Someș, campionat de table, „târg de purici” pentru animale de companie și ateliere creative – acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care vi le propune Urbannect în perioada 12-15 august pe malul Someșului. Evenimentul se va desfășura pe plaja Grigorescu și pe terenul de plimbare al câinilor de lângă spațiul „La Butuci”. Acest proiect este finanțat și realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Scopul evenimentului este de a pune în valoare parcursul urban al râului Someș și de a crea macheta unui parc de distracții și activități pe malul răului, transformând plaja Grigorescu într-un amplasament atractiv pe parcursul întregului weekend. Serile de sâmbătă și duminică, 13-14 august, vor fi dedicate spectacolelor de folk incluse în programul derulat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, „Seri de vara clujene”, iar seara de duminică, se va încheia cu un foc de tabără. Activitățile vor continua și luni, 15 august, seara încheindu-se cu o petrecere a riveranilor.