10 decembrie

PUNCTAJ MAXIM LA REZIDENTIAT IN CLUJ
Absolvenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj au realizat cel mai mare punctaj la examenul de rezidenţiat pe toate cele 3 secţiuni: medicină, farmacie şi stomatologie. Ei vor constitui punctajul de referinţă faţă de care vor fi apreciate notele celorlalţi, suţine directorul adjunct al DSP Cluj, Dorina Duma. Ministerul Sănătății a anunțat că, față de cel mai mare punctaj obținut pe țară de candidații pe cele trei domenii, va suplimenta numărul de locuri pentru cei care au reușit să obțină 60 la sută din punctajul maxim obținut pe fiecare domeniu. Cele mai mai punctaje din țară, pe toate trei domeniile, au fost obținute de trei candidați, unul pe domeniul medicină, altul pe domeniul medicină denatră și altul pe domeniul farmacie, la Cluj-Napoca.

VACANTA INTERSEMESTRIALA SE APROPIE
Ministerul Educaţiei a anunţat că, potrivit structurii anului şcolar, elevii vor avea vacanţă de Crăciun în perioada 21 decembrie 2019 – 11 ianuarie 2020, care coincide cu cea intersemestrială. Aşadar, peste doar 10 zile, elevii se vor bucura din plin de zile libere, mai bine spus, de 23 de zile de vacanţă, deoarece elevii se întorc la şcoală pe 13 ianuarie, când vor începe cursurile din semestrul II.

BAZA SPORTIVA DIN MANASTUR IN ASTEPTAREA INCEPERII LUCRARILOR
Consiliul Local Cluj-Napoca va dezbate în ședința publică de săptămâna viitoare proiectul Bazei Sportive „La Terenuri” din cartierul Mănăștur. Investiția, care presupune crearea unei baze sportive și de agrement pe o suprafață de aproximativ 4.2 hectare, se va ridica la o valoare de 9 milioane de euro. Finanțarea investiției va fi făcută în mare parte din fondurile bugetului local clujean. Proiectul vizează crearea unei Baze Sportive destinate unui număr mare de activități, fiind compusă din: terenuri de sport în aer liber, zone de recreere, alimentaţie publică, loc de joacă pentru copii, pistă de alergare, dar şi realizarea unei construcţii care să adăpostească activităţi sportive de interior. Primăria a considerat realizarea unei baze sportive imperios necesară, având în vedere numărul mare de locuitori ai cartierului Mănăștur. Astfel, clujenii de toate vârstele vor putea beneficia gratuit de un parc de relaxare și agrement, dar și de o bază sportivă modernă, cu dotări de ultimă generație. De asemenea, administrația clujeană le promite locuitorilor că le va oferi o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 mp. Dacă acest proiect de hotărâre va trece de comisia Consiliului Local și va fi aprobat, se vor declanșa procedurile de licitație pentru proiectare și execuție, respectiv de realizare a exproprierilor.