10 ianuarie

PESTE 35 DE MILIOANE DE DOLARI INVESTITI DE SUA IN BAZA AERIANA DE LA CAMPIA TURZII
Nouă proiecte sunt în derulare, iar alte trei au fost finalizate de către Guvernul Statelor Unite ale Americii, în ceea ce priveşte Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii. Cele 3 proiecte finalizate au vizat reparaţii pistă decolare-aterizare, drum perimetral şi hangar militar, în valoare de aproximativ 6,5 mil de dolari, şi au făcut parte din Iniţiativa de Descurajare Europeană. Proiectele aflate în derulare fac parte atât din Iniţiativa de Descurajare Europeană, cât şi din Setul de Activităţi pentru Europa, iar un proiect de investiţie imobiliară este finanţat cu fonduri naţionale. Acestea constau în dotarea cu sisteme de frânare a aeronavelor BAK 12, extinderea platformei de parcare a avioanelor, magazie depozitare muniţie, reparaţii pentru platforma de testarea motoarelor, reabilitarea reţelelor de utilităţi, cât şi altele, şi au o valoare totală de aproape 30 mil de dolari. Proiectul de investiţie imobiliară privind realizarea infrastructurii-zonei operaţionale în cazarma 1833, finanţat prin fonduri naţionale, are o valoare estimată a indicatorilor tehnico-economici de peste 1 miliard 672 de mil de lei. Guvernul Statelor Unite ale Americii a anunţat anul trecut că va investi peste 200 de mil de dolari pentru renovarea şi construirea de structuri militare din Europa, cu scopul de a descuraja posibile agresiuni din estul Europei.

PERSOANELE FARA ADAPOST BENEFICIAZA DE CAZARE
Persoanele fără adăpost, care au nevoie de condiţii de locuire, masă caldă, căldură şi igienă, pot fi cazate în centrele destinate pentru acest scop, unde Primăria Municipiului Cluj-Napoca dispune în prezent de 110 locuri, dintre care 98 sunt ocupate, însă în cazurile de urgenţă se mai pot suplimenta 20 de locuri. În cursul săptămânii, persoanele sunt hrănite la Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Iris, la Biserica „Sfânta Treime” de pe str. Bisericii Ortodoxe, la Asociaţia Misionarii lui Padre Mio şi la Asociaţia Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului, iar pentru zilele de duminică se asigură hrană din donaţii şi din veniturile persoanelor din centru. Cei care deţin informaţii despre persoanele fără adăpost pot să sune la Poliţia locală, la nr. 0264 955 sau la telefonul Primarului, 0264 984.

 

3 POSTURI SCOASE LA CONCURS DE MAI
Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs 3 posturi în cadrul Unităţii Speciale de Aviaţie din Cluj-Napoca, un post de subofiţer admnisitrativ principal la structura financiar-contabilitate, subofiţer imperativ principal la Biroul Logistic şi un subofiţer tehnic principal pentru compartimentul de comunicaţii aeronautice şi tehnologia informaţiei. Inspectoratul General de Aviaţie Ministerului Afacerilor Interne va organiza un concurs cu încadrare directă, cu recrutare din sursă externă, iar persoanele interesate se pot înscrie până în 25 ianuarie. Cererile de înscriere pot fi depuse personal, la Secretariatul Serviciului Management Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, de pe Calea Ion Zăvoi, nr. 14, sector 1, Bucureşti, sau prin fax, la numărul 021 311 39 09. Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul instituţiei. Reamintim că de la 1 ianuarie, salariile militarilor, cât şi ale poliţiştilor, au fost majorate cu 25%

 

PESTE 1300 DE CANDIDATI INSCRISI LA SCOALA DE AGENTI DE POLITIE
Peste 1300 de candidaţi s-au înscris concursul organizat de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, care deputează astăzi, cu înscrierea şi eliberarea legitimaţiilor de concurs. Probele eliminatorii, care constau în contravizita medicală şi evaluarea performaneţor fizice, pentru cele 300 de locuri disponibile, se vor desfăşura în perioada 12-17 ianuarie, iar în 20 ianuarie va fi susţinută proba de verificare a cunoştinţelor la limba română şi pentru o limbă străină. Persoanele interesate pot să consulte site-ul instituţiei scoalapolcj.ro.