10 iunie

SEDINTA PENTRU CONSTRUCTIA BAZEI SPORTIVE LA TERENURI
Documentațiile privind viitoarea zonă de agrement și bază sportivă „La Terenuri” se discută astăzi în ședința de Urbanism, pe baza studiului de fezabilitate preliminar. Potrivit informațiilor existente, baza sportivă „La Terenuri” ar urma să fie construită pe o suprafață de 4 ha, unde vor fi amenajate, printre altele, terenuri pentru tenis de câmp, volei, piste de alergare, aparate și echipamente pentru exerciții fizice și un skatepark. De asemenea, zona va fi dotată cu Wi-fi gratuit, sisteme de supraveghere video și funcțiuni de alimentație publică. Reprezentanții municipalității clujene au declarat că prin conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria, proiectul își propune să ofere clujenilor o zonă de agrement pentru toate vârstele. Investiția se ridică la 1,52 de milioane de euro.

O NOUA MINIVACANTA VA AVEA LOC LA FINALUL SAPTAMANII
O nouă minivacanță urmează să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni. Datorită faptului că duminică, 16 iunie este sărbătorită Pogorârea Duhului Sfânt sau sărbătoarea Cinzecimii, ziua de luni, 17 iunie, este decretată liberă la nivel național. Pe această cale reamintim că zilele libere care vor avea loc în următoarele luni sunt Adormirea Maicii Domnului, în 15 august, Sfântul Andrei, în 30 noiembrie și Ziua Națională a României, în 1 Decembrie.

ACTIUNE CARITABILA ORGANIZATA CU PARTICIPAREA COPIILOR
Cea de-a patra ediție a cupei caritabile „Minute în mișcare” a fost organizată la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, la Școala Gimnazială Elf. În cadrul evenimentului, mai mulți copii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani au participat la concursuri sportive, printre care circuite contra cronometru, sărituri pe trambulină sau aruncări la coșul de baschet. Evenimentul a avut ca scop strângerea unor sume de bani pentru copiii români dependenți de dializă și pentru cei cu afecțiuni oncologice. La activitățile sportive au participat și echipe din cadrul Clubului Sportiv Universitatea.

TIFF 2019 S-A INCHEIAT
Festivalul Internațional de Film Transilvania s-a încheiat sâmbătă cu Gala de decernare a premiilor. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, a fost câștigat de filmul columbian Monos, produs în regia lui Alejandro Landes. Totodată, premiul de excelență a fost obținut de actorul Marcel Iureș, pentru întreaga carieră a fost dedicat Oanei Păunescu, iar titlul de cea mai bună regie a fost obținut de către May el-Toukhy pentru producția Dama de Cupă. De asemenea, invitatul special Nicolas Cage a primit trofeul Transilvania pentru contribuția adusă cinematografiei pe plan mondial. Festivalul Internațional de Film Transilvania a reunit un număr de 220 de filme, care au fost proiectate în cadrul evenimentului.