10 iunie

INTILNIREA PRIMARULUI CU CETATENII DIN MARASTI
Primarul Emil Boc s-a intilnit ieri cu cetatenii din cartierul Marasti, cu care a discutat probleme civice si administrative. Cele mai importante probleme ridicate au fost:
– amenajarea scarilor de acces spre parc din statia de autobuz, inclusiv pentru carucioare de
copii;
– amenajarea platformei pe care a fost biserica;
– amenajarea parcarii de la piata agroalimentara;
– extinderea liniei 30 de troleibuz pâna în apropierea pietei;
– probleme de circulatie în zona
– gasirea unei solutii de parteneriat cu Expo Transilvania în vederea modernizarii terenului
aflat în proprietatea lor;
– amenajrea, în masura posibilitatilor, a unui teren de fotbal pentru copii;
Au fost stabilite solutii concrete pe termen scurt si mediu în vederea rezolvarii problemelor sesizate.

SENS GIRATORIU LA AUCHAN
Sensul giratoriu de la Auchan a fost reînfiintat, iar sensul giratoriu de la Iulius Mall a fost dat în circulatie. Primarul Emil Boc a anuntat ca in urma multiplelor solicitari formulate pe facebook si a mesajelor primite în diverse întilniri, a fost reînfiintat sensul giratoriu de la
Auchan, cu realizarea marcajelor si indicatoarelor specifice. De asemenea, sensul giratoriu de la Iulius Mall, insistent solicitat de cetateni, a fost dat în circulatie, ultimele detalii urmind a fi realizate pina în 14 iunie.

LOCURI LA ADMITEREA IN UBB
Universitatea Babes-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2016-2017, 4.915 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxa si peste 2.700 de locuri pentru învatamint la distanta si învatamint cu frecventa redusa pentru studii universitare de nivel licenta. Din aceste locuri bugetate, 60 sint locuri speciale pentru candidatii de etnie rroma.
La nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxa si aproximativ 1.000 de locuri pentru învatamint cu frecventa redusa. Din aceste locuri bugetate 24 sint pentru candidatii de etnie rroma. Perioada de admitere este 12-31 iulie.

“O ZI CU PASARI IN MUZEUL SATULUI”
Societatea Ornitologica Româna (SOR), prin Biroul Teritorial Cluj, organizeaza a treia editie a evenimentului “O zi cu pasari în Muzeul Satului”. Evenimentul se va desfasura în Parcul Etnografic Romulus Vuia de la ora 8:00 si este o actiune a proiectului „Pasarile Clujului prin muzica si traditie”. Proiectul sustine candidatura orasului la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021. Intre orele 8 si 10 va avea loc o actiune de inelare a pasarilor. De la ora 10:00 sint programate activitati deja consacrate: jocuri, ateliere cu activitati de
artizanat, toate inspirate de pasari. Vivariul Universitatii Babes-Bolyai va aduce o mica expozitie de animale vii, pregatite pentru interactiunea educativa cu tinerii participanti.
Programul “O zi cu pasari in Muzeul Satului” are loc miine, intre orele 8 si 17. Intrarea este libera, dar biletul de intrare în Parcul Etnografic costa 6 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii.

“LACUL LEBEDELOR” IN PARCUL CENTRAL
Trei spectacole de opera populare vor avea loc in centrul orasului in cadrul proiectului Operei Nationale Romane, ”Opera Aperta”. Acesta va prezenta publicului clujean ”Lacul Lebedelor”, ”Nabucco” si ”La Negra Noche”. ”Lacul Lebedelor”, de P. I. Ceaikovski, va fi
prezentat miine în premiera pe scene special amenajate pe Lacul Parcului Central si pe esplanada Casino Centru de Cultura Urbana. ”Nabucco”, de G. Verdi va fi pus în scena în Piata Unirii, simbata, 2 iulie, iar ”La Negra Noche”, un concert de muzica spaniola, se va
desfasura în Piata Unirii, duminica, 3 iulie.
ZILELE CASTELULUI BANFFY
A XV-a editie a Zilelor Castelului Banffy din Bontida, intitulata Barock 15, are loc in acest sfirsit de saptamina. Festivalul cuprinde tururi ghidate, ateliere pentru copii, teatru, proiectii de filme si concerte, tirg de produse traditionale. Zilele Castelului Banffy au loc simbata si duminica.

CONCERTUL FILARMONICII TRANSILVANIA
Filarmonica Transilvania sustine astazi un concert sub bagheta dirijorului József Horváth. Vor fi interpretate lucrari de Carl Maria von Weber (Uvertura operei Der Freischütz), Max Bruch (Concertul pentru vioara, în sol minor), Alexander Glazunov (Simfonia nr. 4 în Mi bemol major). La vioara – Alexander Sitkovetsky. Concertul are loc in sala Auditorium Maximum, de la ora 19.