10 martie

ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE SE ÎNCHID ÎNCEPÂND DIN 11 MARTIE

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat decizia ca, începând de mâine și până în 22 martie, toate școlile și grădinițele din țară să fie închise, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Măsura afectează aproximativ 3 milioane de copii și ar putea fi prelungită, dacă situația o impune.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Elevilor, această măsură preventivă trebuie asumată ţinând cont de faptul că şcolile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare şi nici de o cultură a siguranţei pentru ca acest virus să nu fie răspândit.

Pe de altă parte, însă, în judetul Cluj rămân, cel puțin pentru moment, deschise toate creșele publice.

TÂRGUL DE CARTE “GAUDEAMUS” 2020 A FOST ANULAT

Târgul de carte Gaudeamus Radio România, programat între 1 și 5 aprilie în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, a fost anulat.

Măsura a fost luată pentru a proteja populația în contextul răspândirii infecției provocate de coronavirus.

Reamintim că autoritățile din România au interzis activitățile care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane.

În cazul activităților care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile vor fi luate de autoritățile locale, pentru fiecare eveniment în parte.

S-AU FINALIZAT LUCRĂRILE LA DRUMUL JUDEȚEAN 107R

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean 107R Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că aceste lucrări sunt parte a strategiei ce vizează punerea în valoare a potențialului turistic al județului, prin facilitarea accesului rutier.

Importanța sectorului de drum Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel este dată de faptul că acesta asigură o legătură directă şi facilă între drumul judeţean 107L care tranzitează zona lacurilor de pescuit de la Ciurila şi, mai departe, către Rezervaţia Naturală Cheile Turzii, şi drumul judeţean 107M care asigură accesul spre zonele montane Valea Ierii, Staţiunea Băişoara și Pârtia de schi Buscat.

CONTINENTAL ÎȘI LANSEAZĂ NOUL ALBUM

Trupa Continental încheie, astăzi, turneul de lansare a noului album intitulat “Încă un pas”, cu un concert la Biserica Baptistă Betel din Mănăștur.

Evenimentul va avea loc în această seară, începând cu ora 19:00, iar intrarea este liberă.