10 martie

REZULTATE LA SIMULAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT
Ieri a avut loc proba obligatorie a profilului in cadrul Simularii Examenului de Bacalaureat 2016 – Matematica sau Istorie. Pentru tentativa de frauda, 5 elevi (4 din Cluj-Napoca, unul din Huedin) au fost eliminati din examen.
La nivelul judetului Cluj, au fost asteptati la examen un numar de 9.200 de elevi de clasa a
XI-a, respectiv a XII-a. Examenul se desfasoara în 60 de centre de examen.

OFERTA TAROM
TAROM a lansat o oferta speciala pe rute între Bucuresti si Cluj-Napoca, pentru calatorii efectuate începind din 15 mai. Pentru calatorii dus-întors pretul unui bilet este de 40 EUR* (toate taxele incluse).
De asemenea compania a anuntat introducerea tarifului de la 40 EUR* pentru un bilet dus cu toate taxele incluse catre/dinspre Cluj-Napoca, respectiv 79 EUR* pentru un bilet dus-întors cu toate taxele incluse.
Ofertele sint disponibile la vinzare începind de ieri si nu sint limitate ca data de vinzare si calatorie.
Biletele se pot achizitiona atit pe site-ul tarom.ro, cit si prin agentiile proprii si partenere TAROM.

CONTRALE ALE INSPECTORILOR SANITAR-VETERINARI
In ultima perioada, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat controale in toata tara. Controlul unitatilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spatiilor în care produsele alimentare sint manipulate, prelucrate precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, controlul daunatorilor, evidenta documentelor, conditiile de igiena si de functionare a unitatii. La nivel national, au fost aplicate amenzi în valoare de 166.200 lei.
In Cluj au fost aplicate amenzi în valoare de 13.600 lei.

CONCERTUL FILARMONICII TRANSILVANIA
Corul si Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va invita miine la un concert care cuprinde uverturi, coruri si arii din opere de Gioachino Rossini, Charles Gounod, Giuseppe Verdi, Franz Lehár, Leonard Bernstein, Pietro Mascagni, Gaetano Donizetti, Emmerich
Kálmán si Alexander Borodin. Dirijor: Cristian Orosanu, soprana Diana Tugui, bas Petre Burca. La pian Renata Burca. Concertul are loc miine la Casa Universitarilor, de la ora 19.