10 octombrie

ALEEA STADIONULUI ESTE ÎNCHISĂ PÂNĂ LUNI CU OCAZIA STREET FOOD FESTIVAL
Primăria Cluj-Napoca a anunţat că Aleea Stadionului va fi închisă până luni, ca urmare a desfăşurării evenimentului Street Food Festival, ce începe de astăzi şi se încheie duminică.
În aceeaşi perioadă liniile 30 şi M26 vor circula pe un traseu deviat, respectiv pentru linia 30 ruta ocolitoare este dinspre str. George Coşbuc – spre Splaiul Independenţei şi Podul Garibaldi. Linia M26, la sensul spre oraş, va circula dinspre Splaiul Independenţei înspre str. George Coşbuc. Staţiile de pe str. Uzinei Electrice au fost înlocuite, astfel, cu cele de pe Splaiul Independenţei la peroanele de tramvaie din dreptul Sălii Polivalente.

STREET FOOD FESTIVAL REUNEŞTE 80 DE FOOD TRUCK-URI ŞI TABERE DE SEZON
Rămânem în acelaşi sector şi continuăm cu Street Food Festival, care a dat startul astăzi pe Aleea Stadionului, unde până duminică clujenii se vor putea bucura de cele 80 de food truck-uri cu mâncăruri din toate colţurile lumii.
La fel ca în ediţia de primăvară, festivalul din această toamnă va cuprinde zone tematice amenajate special, pe ţări, printre care: Little Asia, La vita e bella sau American Dream. Printre noutăţile ediţiei se numără Zona Octombrie, unde producătorii locali îşi vor expune preparatele într-un decor special amenajat în culorile toamnei şi Zona Copilării, destinată exclusiv celor mici, unde vor fi organizate şi ateliere de muzică, teatru de păpuşi sau diverse spectacole. La eveniment va fi prezent Chef Foa, care îşi va petrece timpul printre vizitatori şi va răspunde la întrebările celor interesaţi.

CEREMONIA DE COMEMORARE A OSTAŞILOR ROMÂNI CĂZUŢI LA LUPTELE DE ELIBERARE A CLUJULUI A AVUT LOC ASTĂZI
Ceremonia de comemorare a ostaşilor români căzuţi în luptele de eliberare a Clujului a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi la Cimitirul Eroilor.
Printre punctele principale ale programului s-au numărat slujba religioasă, depunerile de coroane şi defilarea gărzii militare. Pe această cale reamintim că la luptele din 1944, respectiv în Operaţiunea Cluj, au participat 7 divizii ale armatei române şi două sovietice.

CENTRUL DE STUDII PATRISTICE ŞI LITERATURĂ CREŞTINĂ ANTICĂ A FOST LANSAT LA UBB
Centrul de Studii Patristice şi Literatură Creştină Antică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a fost inaugurat astăzi, amenajat fiind prin colaborarea cu Institutul Patristic Augustinianum al Universităţii San Giovanni in Laterano din Roma.
La eveniment au participat şi consulul onorific al Italiei la Cluj, Excelența Sa Massimo Novalli, Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi şi prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai. Un mesaj scris a transmis şi preşedintele Institutului Patristic Augustinianum din Roma, preotul Giuseppe Caruso.

NOAPTEA COMPANIILOR ŞI TÂRGUL NECONVENŢIONAL DE JOB-URI ARE LOC ASTĂZI
23 de companii şi o instituţie publică participă astăzi la Noaptea Companiilor, care se desfăşoară în intervalul orar 14-00 şi care este, defapt, un târg neconvenţional de joburi.
Conceptul evenimentului se bazează pe ideea porților deschise la mai multe companii în același timp. Mai exact participanţii vor beneficia de autobuze speciale cu care se vor deplasa spre sediile firmelor, autobuze ce funcţionează din oră în oră şi care au pornirea de la Cluj Arena. Mai multe detalii despre eveniment găsiţi pe site-ul noaptea companiilor.ro.

SALA DE STICLĂ A PRIMĂRIEI VA FI MODERNIZATĂ
Sala de Sticlă a Primăriei urmează să fie modernizată, după ce o licitaţie publică a fost lansată în această săptămână.
Punctele principale ale investiţiei sunt introducerea sistemului de vot electronic la şedinţele de Consiliu local şi achiziţionarea unui sistem de traducere simultană. Valoarea contractului se ridică la 500.000 de lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este data de 25 octombrie.

SE DESCHIDE FESTIVALUL TOAMNA MUZICALĂ CLUJEANĂ
Filarmonica de Stat Transilvania vă invită mâine la concertul de deschidere al Festivalului „Toamna Muzicală Clujeană”, organizat de la ora 19 la Colegiul Academic „Auditorium Maximum”.
Spectacolul va fi o interpretare a Simfoniei VII ce îi aparţine lui Gustav Mahler şi a Concertul nr. 3 al artistului Wolfgang Amadeus Mozzart. Concertul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Tung Chieh Chuang.