10 octombrie

CONTROALE PE SANTIERE
Politistii locali din cadrul Serviciului Control Protectia Mediului si cei de la Serviciul Control Urbanism si Disciplina în Constructii au verificat saptamina trecuta 12 santiere aflate în curs de executie.
Au fost încheiate 5 procese verbale de constatare a contraventiei, în valoare de 9500 lei, din cauza unor abateri precum depozitari de materiale pe domeniul public, lipsa curateniei în interiorul si în apropierea santierelor, lipsa rampelor de spalare a autovehiculelor si
murdarirea carosabilului cu noroi.
Pe linga sanctiunile aplicate, au fost dispuse masuri de reglementare a situatiei în termen de 48 de ore. Actiunea va continua si în zilele urmatoare, astfel ca santierele vor fi verificate din nou.

CONCURS DE IDEI LIGHTS ON
Concursul de idei pentru iluminatul festiv în Cluj-Napoca, Lights On, a revenit cu a doua editie. Aceasta vizeaza amenajarea si decorarea cu instalatii luminoase a strazii Mihail Kogalniceanu din Cluj-Napoca pentru sezonul rece 2016. Proiectul cistigator va fi premiat cu 1000 de euro. Platforma pe care se va desfasura competitia este concurs.daisler.ro.
Proiectele pot fi inscrise pina in 21 octombrie.

LANSARE DE CARTE LA CEAINARIA SAKURO
Ceainaria cu specific japonez, Sakura, in colaborare cu Asociatia Cercul ,,Prietenii Japoniei” Cluj-Napoca, va invita la un eveniment special realizat împreuna cu invitatul din Japonia, Akira Sato. Acesta este pastorul primei biserici baptiste din Fukushima, care, în
urma catastrofei provocata de cutremur si tsunami în 11 martie 2011, a trecut prin experienta evacuarii fortate din zona poluata radioactiv.
Evenimentul va cuprinde marturia si lansarea de carte cu ilustratii pentru copii, “Papi eliberat de zgarda – Marele cutremur din Estul Japoniei prin ochii lui Papi”.
Intilnirea are loc miercuri, la ceainaria Sakura, pe str. Motilor 48, de la ora 16.