11 decembrie

TARGUL DE CRACIUN PRINTRE CELE MAI FRUMOASE DIN EUROPA
Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se situează pe locul 10 în clasamentul celor mai frumoase târguri de crăciun din Europa, potrivit ierarhizării realizate de European Best Christmas Market. Pe primul loc se situează Târgul de Crăciun de la Tallin din Estonia, urmat de cel din Budapesta și din Strasbourg. În cadrul concursului European Best Christmas Market au fost nominalizate 20 de târguri și au votat peste 200.000 de persoane. Reamintim că Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este deschis pe o perioadă de 5 săptămâni, iar fiecare săptămână în parte are o tematică dedicată.

PRIMARIA CLUJ-NAPOCA A OBTINUT FINANTARE PENTRU ACCES LA INTERNET
Primăria Municipiului Cluj-Napoca a obținut finanțare europeană în valoare de 15.000 de euro pentru instalarea în spațiile publice a mai multe puncte wireless de acces gratuit la internet. Finanțarea a fost acordată în cadrul programului WiFi4EU oferit de Comisia Europeană, unde au participat 2800 de orașe din europene. Primarul Emil Boc a declarat pe pagina sa de facebook că acest nou proiect se aliniază nevoilor cetățenilor europeni de conectivitate crescută și dezvoltă rețeaua existentă de internet din municipiu. Reamintim că în Cluj-Napoca există deja 30 de stații cu acces gratuit la internet instalate în zonele intens tranzitate, iar noile mijloace de transport în comun sunt dotate atât cu internet gratuit, cât și cu puncte de încărcare a telefoanelor mobile.

ORASUL CLUJ-NAPOCA A FOST PREMIAT PENTRU AUTOBUZELE ELECTRICE
Municipiul Cluj-Napoca a fost premiat pentru Eficiență energetică în cadrul galei „Energynomics Awards” , fiind primul oraș din țară în care există autobuze electrice. Cele 11 autovehicule de acest tip, care au fost puse în funcțiune în acest an, au fost achiziționate prin fonduri elvețiene, iar cele 29 care se vor adăuga până anul viitor, vor fi achiziționate prin fonduri europene. Reamintim că gala „Energynomics Awards” a fost destinată premierii celor mai bune companii, proiecte și personalități ale anului în energie și a fost organizată pentru cea de a șasea ediție, în municipiul București.

ALIANTA VESTULUI S-A FORMAT SAMBATA
Alianța Vestului, un parteneriat între municipiul Cluj-Napoca și orașele Timișoara, Oradea și Arad, a fost semnat sâmbătă de către primarii celor patru orașe, la Timișoara. Scopul proiectului este atragerea fondurilor europene direct de la Bruxelles pentru investiții comune, precum accelerarea proiectului autostrăzii Transilvania, dezvoltarea unui tren de mare viteză între cele patru orașe, creșterea mobilității ecologice prin proiecte de mijloace de transport în comun, dintre care și un metrou metropolitan. Primarul Emil Boc a declarat că această inițiativă nu are nici un fel de legătură cu vreun proiect de separatism teritorial și nu dorește să pună sub semnul întrebării statul național unitar român. Potrivit primarului orădean, Ilie Bolojan, obiectivul alianței este de a constitui o asociație de dezvoltare inter-regională, prin care dezvoltarea și investițiile realizate să fie un punct de atracție pentru cei care caută un viitor mai bun, să îl găsească în România.