11 decembrie

PROGRAMUL PENTRU TRATAMENT STOMATOLOGIC DESTINAT PERSOANELOR CU VENITURI REDUSE A FOST SUPLIMENTAT
Consiliul Local a aprobat suplimentarea bugetului alocat pentru tratamentul stomatologic al vârstnicilor şi a celor mai puţin favorizaţi – suma alocată ridicându-se la 25.000 de lei.
Anul acesta de program au beneficiat în jur de 160 de persoane, care au făcut parte din categorii fără posibilităţi materiale, dintre care pensionari şi vârstnici cu venituri mici, persoane cu dizabilităţi, tineri care părăsesc sistemul de protecţie al copilului şi persoane aflate în risc de marginalizare socială. Alocarea celor 25.000 de lei a fost făcută după ce s-a constatat că cei 250.000 de lei destinaţi programului pentru acest an, sunt insuficienţi pentru a răspunde nevoilor existente.

13 TROLEIBUZE AU INTRAT IN DOTAREA CTP
13 troleibuze marca Solaris, care au intrat în dotarea Primăriei Cluj-Napoca, au fost concesionate recent de Compania de Transport Public.
Taxa anuală instituţia de transport trebuie să o plătească primăriei se ridică la mai bine de 11.000 de lei pe an. Valoarea celor 13 autobuze este de peste 38 de milioane de lei, iar achiziţia face parte dintr-un program de înnoire a flotei de transport în comun derulat de primărie.

BLOC CU 10 ETAJE PE STR. PLOPILOR
Un proiect de hotărâre care priveşte construcţia unui bloc de 10 etaje în zona Plopilor a fost aprobat în şedinţa din această săptămână a Consiliului local.
Terenul pe care va fi construit blocul tip lamă are o suprafaţă de aproape 10.000 de metrii pătraţi şi se află în apropierea Parcului Sportiv „Iuliu Haţieganu”. Cel care se va ocupa de planul de construcţie este proiectantul Arhimarv Serv, iar beneficiarul este General Construct SRL, firmă cu provenienţă din Suceava.

PRIMUL CENTRU METROPOLITAN PENTRU COMBATEREA VIOLENTEI DOMESTICE LA CLUJ
Primul centru metropolitan pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice din România a fost înfiinţat la Cluj-Napoca de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.
Centrul îşi propune să ofere sprijin juridic şi psihologic victimelor violenţei domestice, însă va derula şi acţiuni de prevenire a acestor situaţii. De proiectul care are o durată de 28 de luni vor beneficia peste 200 de persoane din Cluj-Napoca şi din alte 19 comune clujene. Iniţiativa mai prevede şi instruirea a 40 de asistenţi în domeniul intervenţiei de criză în violenţa domestică.

CONCURSURI CARE SUBSTUIESC ADMITEREA LA UBB
11 dintre cele 21 de facultăţi aflate în subordinea Universităţii Babeş-Bolyai vor organiza anul viitor mai multe concursuri în urma cărora elevii de clasa a XI-a şi a XII-a vor putea să îşi testeze capacităţile la mai multe discipline de învăţământ în vederea admiterii la una dintre facultăţile organizatoare.
Concursurile îşi propun să reprezinte o alternativă la probele de admitere, astfel că elevii care obţin rezultate deosebite în urma acestora, nu vor mai trebui să susţină examenele de admitere şi nici să participe la sesiunile organize anual de facultăţi. Mai multe detalii despre acestea aflaţi dacă intraţi pe site-ul universităţii.

12 ELIGIBILE PENTRU PROIECTUL CARE PRIVESTE ACHIZITIONAREA DE LOCUINTE SOCIALE
12 oferte au fost declarate eligibile în ceea ce priveşte cumpărarea de locuinţe sociale de către primărie de pe piaţa liberă.
Suma alocată de către autoritatea locală pentru cele 32 de locuinţe sociale pe care instituţia are în vedere să le achiziţioneze se ridică la două milioane de euro şi provine de la bugetul local. La acest moment precizăm că municipalitatea mai are în construcţie 12 locuinţe sociale care sunt situate pe strada Ghimeşului. Măsura vine pe fondul numărului mare de cereri primite anual în ceea ce priveşte locuinţele sociale.