11 iulie

GREVA IN ADMINISTRATIA LOCALA

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație reclamă că acordul pe care urmau să îl încheie, după discuţiile de sambata cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a fost redactat într-o altă formă decât cea convenită.Mai exact, în document nu au fost incluse majorarea salariilor cu 25% şi acordarea de tichete de vacanţă, a explicat secretarul general al Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie, Bogdan Șchiop. În aceste condiţii, funcţionarii din administrațiile publice locale vor intra în grevă marţi, iar din 19 iulie vor întrerupe activitatea pe termen nelimitat. O primă acțiune de acest gen a fost organizată în 5 iulie, când angajații din primării și consilii județene au oprit lucrul pentru o oră.

Sursa:radiocluj.ro

LUCRARILE LA AUTOSTRADA SEBES-TURDA AU FSOT RELUATE

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii Sebeş-Turda, tronson cu o lungime de 12,5 kilometri, de la intrarea în Aiud până la Decea, au fost reluate, acestea fiind sistate în octombrie 2015 din cauza lipsei autorizaţiei de construcţie, transmite MEDIAFAX. Pe lotul 3 urmează să fie construite, între altele, două poduri peste râul Mureş, două pasaje peste calea ferată, noduri rutiere, poduri şi podeţe. Autorizaţiile de construcţie pe loturile 1 şi 3 ale Autostrăzii Sebeş-Turda au fost emise în 28 iunie, după semnarea unui ordin de ministru. Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa judeţele Cluj şi Alba, fiind împărţită în patru loturi.

Sursa:mediafax.ro

ALIMENTE PENTRU PERSOANELE DEFAVORIZATE

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă începerea distributiei alimentelor furnizate în cadrul programului POAD 2015 începând de marți, 12 iulie. Pachetele se vor ridica, in funcție de categoria de persoane defavorizate, după cum urmează: de la depozitul de pe strada CALEA BACIULUI nr. 18, persoanele cu handicap grav şi accentuat, care sunt neinstituţionalizate, iar de la depozitul de pe Str. VIDREI nr. 8, din Cartierul Someșeni pensionarii din sistemul public, șomeri, veterani, invalizi, văduve de război, persoane persecutate politic, deportate, eroi, martiri, persoanele cu pensii și alte drepturi cumulate până la 450 lei/lună. Orarul dupa care functioneaza cele doua depozite este urmatorul:luni, marţi, miercuri: orele 8,30 -15,00, joi: orele 8,30 – 16,30 si vineri: orele 8,30 – 13,00

Pentru relaţii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, P-ta Unirii nr. 1,cam.10 sau la tel. 0264- 453056.

Sursa:comunicat de presa

 

EXPOZITIA PAPUSILOR DE LA TEATRUL PUCK

In perioada 13 – 31 iulie la Muzeul de Artă pot fi admirate păpuşile care au însufleţit stagiunea care tocmai s-a încheiat la Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca. Evenimentul „Muzeul păpuşilor” ajunge în acest an la cea de-a zecea ediţie. Vernisajul este programat pentru miercuri, de la ora 12. Iubitorii teatrului clujean vor putea regăsi în cadrul expoziţiei păpuşi din spectacole îndrăgite cum ar fi „Aleodor Împărat”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Duel în oglindă”, „Meşterii păpuşari” sau „Mimorozart”. De asemenea, expoziţia va mai cuprinde elemente din decorurile acestor reprezentaţii şi afişe vechi din arhiva instituţiei.

Sursa: ziarulfaclia.ro