11 iunie

JUDETUL CLUJ SE AFLA PE LOCUL TREI LA NUMARUL DE TURISTI
Județul Cluj se află pe locul trei în țară în ceea ce privește numărul de turiști sosiți în prima parte a anului, potrivit Institutului Național de Statistică. Astfel, totalul turiștilor a înregistrat valori de peste 173.000 la nivel de Cluj, primele locuri fiind ocupate de către municipiul București și județul Brașov. La nivel național, numărul vizitatorilor străini înregistrați la punctele de frontieră în luna aprilie a fost de aproximativ 943.000, în creștere cu un procent de peste 9% față de aceeași lună a anului 2018. Cei mai mulți turiști străini, raportat la numărul total, au provenit din Europa, iar dintre aceștia peste 80% din Uniunea Europeană.

PRESEDINTELE ACADEMIEI ROMANE, IOAN-AUREL POP NU MAI CANDIDEAZA LA RECTORAT
Președintele Academiei Române și rectorul Universității Babeș-Bolyai, Ioan Aurel-Pop a anunțat că nu va mai candida pentru o nouă funcție la Rectoratul instituției de învățământ superior. Într-o postare pe o rețea de socializare domnia sa a declarat că nădăjduiește să-și încheie cu bine mandatul de rector al Universității Babeș-Bolyai și dorește să se concentreze la buna funcționare a celei mai importante instituții de consacrare a valorilor intelectuale și de cercetare și creație din țară – Academia Română. Reamintim că domnia sa a fost ales ca rector al Universității în anul 2012 și a fost reales în 2016, iar din luna martie a anului trecut deține titlul de Președinte al Academiei Române. Pe această cale vă aducem la cunoștință faptul că Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat o dezbatere publică privind referendumul pentru modalitatea de alegere a rectorului, joi 13 iunie, la sediul instituției, de la ora 17.

LUCRARI DE MODERNIZARE
Lucrările de asfaltare derulate pe drumul județean 109C, care vizează tronsonul Gherla- Geaca – DN16 avansează în ritm alert. Potrivit Consiliului Județean, până la acest moment au fost asfaltați 10 km de drum pe ambele sensuri de circulație, din cei 38 de km care urmează să fie asfaltați în total. Totodată, pe celelalte sectoare de drum se execută la acest moment lucrări de burduișuri, aducerea la profil a acostamentelor, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asfaltării, care se va finaliza cu lucrări de marcaje rutiere.