11 martie

A ÎNCEPUT SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE
Simularea pentru Evaluarea Națională, destinată elevilor de clasa a VIII-a și, în premieră, și celor de clasa a VII-a, a început astăzi, cu proba la limba și literatura română. La nivelul județului Cluj, simularea este sustinuta de 5191 de elevi de clasa a VIII-a și 5656 de elevi din clasa a VII-a și se desfășuară în 133 de centre de examen. Dacă astăzi a avut loc proba la limba și literatura română, mâine va fi susținuntă proba scrisă la matematică, iar miecuri cea la limba și literatura maternă. Rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională vor fi afișate vineri, 22 martie.

 

CLUJUL, REPREZENTAT LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DE LA BERLIN
Reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj au fost prezenți, în perioada 6-10 martie, la Târgul Internațional de Turism de la Berlin, cel mai important eveniment de profil din lume. Prin această prezență s-a urmărit stabilirea de noi contacte și oportunități de promovare a județului Cluj, în vederea valorificării și dezvoltării polivalente a Clujului ca destinație turistică precum și a introducerii acestuia în cadrul unor circuite și oferte personalizate. Târgul Internațional de Turism de la Berlin este un eveniment de mare anvergură organizat anual în capitala Germaniei. Anul trecut, au participat 10.000 de companii din 186 de țări și aproximativ 170.000 de vizitatori.


NOI AMENZI ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN

Primăria Municipiului Cluj-Napoca dorește să schimbe regulamentul mijloacelor de transport în comun. În noul regulament, aflat în dezbatere, călătorii care poartă haine murdare sau urât mirositoare și urcă în mijloacele de transport în comun vor fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei. De asemenea, o atititudine jignitoare sau insultătoare la adresa șoferilor sau controlorilor se poate sancționa cu o amendă între 300 și 400 lei. Mai mult, transportul de alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute va fi de asemenea sancționat cu amendă între 100-200 de lei. De asemenea, ar urma să fie amendați și cerșetorii, dar și persoanele care transportă bicicleta cu autobuzul. Noul regulament privind normele de conduită în mijloacele de transport în comun se află în dezbatere publică până joi, 14 martie, și poate fi consultat pe site-ul Primăriei. După această dată, urmează ca propunerea finală de regulament să fie supusă atenției Consiliul Local pentru votul de intrare în vigoare. La Cluj, normele de conduită pe mijloacele de transport în comun nu au fost actualizate din 2004.