11 noiembrie

CLUJUL – PE LOCUL DOI IN TARA IN CEEA CE PRIVESTE PREZENTA LA ALEGERI
Clujul se situează pe locul doi, în ţară, în ceea ce priveşte numărul de participanţi la primul tur al alegerilor prezidenţiale, ce s-a încheiat ieri, în Cluj-Napoca procentul fiind de 69%.
Potrivit datelor disponibile de la Autoritatea Electorală Permanentă, care sunt provizorii, preşedintele României, Klaus Iohannis şi fostul premier Viorica Dăncilă au obţinut cele mai multe voturi şi urmează să intre în turul doi, organizat pe 24 noiembrie. La nivel de ţară preşedintele Klaus Iohannis a obţinut 36,6% din voturi, fostul premier Viorica Dăncilă 23,7%, iar locul trei a fost ocupat de Dan Barna, reprezentant al alianţei USR-PLUS, care a obţinut 13,9%. În diaspora clasamentul este diferit, pe primul loc fiind preşedintele Klaus Iohannis, urmat de Dan Barna şi Theodor Paleologu. Procentul de participare la nivel de ţară a fost de 47%.

SEDIUL CONSERVATORULUI AR PUTEA FI CONSTRUIT PE STR. BUCIUM
Un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei privind sediul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, care ar urma să fie construit pe str. Bucium a fost publicat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
Decizia a venit pe fondul numărului mare de studenţi, care a crescut de aproape 8 ori în ultimii 20 de ani, ajungând la mai mult de 1000. La acest moment, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” are sediul pe str. I. C. Brătianu.

FACULTATEA DE MEDICINA SARBATORESTE 100 DE ANI
100 de ani de învăţământ superior medical românesc au fost sărbătoriţi săptămâna trecută printr-o gală organizată de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” cu ocazia Centenarului Facultăţii de Medicină din cadrul acestei instituţii.
Tot cu acest prilej a fost organizat şi Simpozionul de Biofarmacie-Farmacocinetică şi Industrie Farmaceutică şi o masă rotundă interdisciplinară pe tema „Hepatita C, o boală vindecată”.

CLUJUL – PE LOCUL TREI IN TARA LA NUMARUL DE FILME RADIATE
Peste 80.000 de firme au fost radiate Cluj, ceea ce clasează judeţul pe locul trei în ţară la acest capitol, potrivit datelor disponibile şi făcute publice de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pentru primele nouă luni ale anului.
Pe primul loc în clasament se situează municipiul Bucureşti, urmat de judeţul Iaşi. La polul opus se află judeţele Ialomiţa, Covasna şi Giurgiu. Cele mai multe firme radiate provin din domeniile comerţ, reparare autovehicule, agricultură, silvicultură şi pescuit.La nivel de Cluj, numărul firmelor radiate a crescut cu cca. 42% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.