11 noiembrie

A INCEPUT CAMPANIA ELECTORALA
Astazi a inceput campania electorala pentru alegerile parlamentare. Aceasta se va încheia în data de 10 decembrie, la ora 7,00. Pentru Camera Deputatilor sint 4.251 de candidati, iar pentru Senat 2.226. Noul Legislativ va avea 466 de parlamentari fata de 588, citi au fost alesi în anul 2012.
Norma de reprezentare este de un deputat la 73.000 de cetateni si un senator la 168.000 de locuitori. Pentru organizarea alegerilor au fost aprobate peste 227 de milioane de lei.

INSPECTIE PRINTRE TAXIMETRISTI
Politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala au desfasurat ieri o actiune care a vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie în cartierele Marasti, Manastur si în zona centrala. Au fost urmarite în principal aspecte privind folosirea de catre taximetristi a statiilor C.T.P. în vederea asteptarii clientilor, îngreunind astfel accesul troleibuzelor si autobuzelor in statii.
Pentru neregulile constatate au fost incheiate 12 procese-verbale de constatare a contraventiilor în valoare de 2.200 lei.

SIMULTAN DE SAH
Asociatia Judeteana de Sah Cluj organizeaza miine un simultan de sah la 30 de mese cu cei mai buni juniori sahisti din judetul Cluj, simultan sustinut de Maestrul International  Andrei Istratescu, unul dintre cei mai buni jucatori de sah din Romania. Evenimentul va
avea loc la Cinematograful Dacia din cartierul Manastur, incepand cu ora 11.

CONCERT SONORO CU INTRARE LIBERA
Un concert cu intrare libera are loc miine in cadrul festivalului Sonoro. Concertul cuprinde lucrari de Franz Liszt – cvintet de coarde Angelus, Anton Bruckner – Adagio pentru Cvintet
de coarde în fa major, si Johannes Brahms – Sextet de coarde nr.2 în sol major.
Evenimentul are loc miine la Biserica Reformata de pe str. M. Kogalniceanu, de la ora 19.