10 octombrie

Internet gratuit
Primariă municipiului Cluj-Napoca extinde, în continuare, reţeaua de internet Wi-Fi gratuit în centrul şi în cartierele oraşului. Astfel, la ora actuală sunt disponibile 24 de hotspot-uri în mai multe zone din Cluj-Napoca, prin care clujenii şi turiştii se pot conecta gratuit la internet.
Printre zonele în care au fost instalate aceste puncte de acces se numără: Parcul Central, Piaţa Unirii, Bd. Eroilor, Piaţa Ştefan cel Mare, Piaţa Mihai Viteazu, Piata Gării, Parc Stadion, Piaţa 14 iulie, Piaţa Muzeului, Piaţa Mărăşti, Str. Kogalniceanu, în zona Universitaţii Babeş-Bolyai şi cea bibliotecii şi la Sala Polivalentă.
La fiecare dintre aceste hotspot-uri se pot loga simultan până la 250 de utilizatori, iar in cazul în care va exista interes crescut pentru folosirea acestora, se va putea suplimenta numărul maxim de utilizatori pe fiecare în parte.
Din 1 iulie şi până în prezent au fost înregistrate peste 53.000 de conectări la hotspot-urile instalate de primărie.

Mai multe curse pentru liniile 20,21 şi M41
Compania de Transport Public Cluj-Napoca suplimentează numarul de curse pe care liniile urbane 20, 21 şi metropolitana M 41 le realizează în zilele de repaus.
Astfel, în ceea ce priveşte linia 20 vor fi 11 plecari din Piaţa Şt. Cel Mare în fiecare zi nelucrătoare, faţă de 6 curse câte erau prevăzute, iar autobuzul 21 va face 36 de curse în fiecare zi de weekend, în comparaţie cu 21 câte erau în trecut.
De asemenea, linia metropolitană M 41 ce leagă Cluj-Napoca de Apahida va realiza de 25 de ori acest traseu în fiecare zi de sâmbătă şi duminică.
Pe de altă parte, pe linia 20, care circulă din P-ţa Şt. Cel Mare până în Colonia Borhanci, în zilele lucrătoare, au fost introduse curse suplimentare în intervalul 10:00 – 12:00.

Au început înscrierile pentru Gala de excelență „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Speranțele cetății”
În 9 octombrie au început înscrierile pentru Gala de excelență „10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Speranțele cetății”, aflată la cea de-a IX-a ediție. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul local, în colaborare cu mediului de afaceri şi al instituţiilor reprezentative la nivel local, şi are ca scop premierea tinerilor care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură pe tot
parcursul anului şcolar 2016-2017.
De asemenea, se va acorda şi premiul pentru „Profesorul anului” şi „Elevul anului”, în funcţie de rezultatele şcolare obţinute la concursuri, olimpiade şcolare, activităţi extracurriculare sau activităţi de voluntariat.
Regulamentul concursului şi fisele de înscriere atât pentru elevi, cât şi pentru profesori pot fi găsite pe site-ul 10pentrucluj.ro, la secţiunea Regulament. Data limită până la care se acceptă înscrieri este 13 noiembrie.