11 septembrie

DOUĂ NOI TRECERI DE PIETONI VOR FI INSTALATE PE BULEVARDUL MUNCII
Două instalații de semaforizare au fost montate la trecerile de pietoni de pe Bulervardul Muncii.
Mai exact este vorba despre o trecere aflată în zona Eckerle și una în apropierea Liceului Aurel Vlaicu. Pietonii sunt informați că pentru a traversa este necesară acționarea butoanelor și sunt rugați, împreună cu ceilalți participanți la trafic să respecte noile reglementări de circulație.

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI DĂ STARTUL ADMITERII DE TOAMNĂ
Universitatea Babeș-Bolyai își deschide de astăzi porțile pentru cea de-a doua sesiune de admitere.
Datorită faptului că în prima sesiune s-au înscris în jur de 19.300 de tineri, locurile bugetate rămase libere la acest moment sunt de sub 500 pentru nivelul licență și de 560 pentru programele de masterat. Referitor la nivelul licență, elevii proveniţi de la liceele din mediul rural au la dispoziţie 104 de locuri bugetate, iar candidaţii de etnie romă vor putea ocupa cele 39 de locuri special alocate. În ceea ce privește locurile la taxă, sunt disponibile peste 5500 la nivelul licență-zi și în jur de 1300 pentru învățământul la distanță.

CÂȘTIGĂTORUL LICITAȚIEI PENTRU REALIZAREA DRUMULUI DE ACCES SPRE PARCUL TETAROM V A FOST DESEMNAT
Consiliul Județean a desemnat câștigătorul licitației organizate în vederea realizării drumului de acces spre Parcul Industrial Tetarom V.
Firma câștigătoare este DP CONS SRL, iar valoarea contractului se apropie de 900.000 de lei. Pentru ca investiția să fie posibilă este necesară realizarea unei conexiuni între DN15 și parc, respectiv între Autostrada 3 pe ruta Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea. Lungimea drumului este de aproximativ 2 km și va avea inclusiv un pod de cca. 200 de metri peste râul Arieș.

TURUL ROMÂNIEI LA CICLISM DĂ STARTUL DE ASTĂZI DIN CLUJ-NAPOCA
Turul României la ciclism a dat astăzi startul cu pornire din Cluj-Napoca, fiind considerat unul dintre cele mai prestigioase tururi de ciclism din Sud Estul Europei.
Ceremonia de deschidere a avut loc aseară în parcarea de la Cluj Arena. La această ediție participă 6 echipe naționale, naționala Rusiei și 13 continentale. Potrivit președintelui Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, pentru Radio România Cluj, cursa se desfășorară în mai multe etape, pe rutele: Cluj-Sighișoara, Brașov-Focșani, BuzăuTârgoviște și Ploiești-Piatra Arsă. Ultima etapă, care se va încheia duminică, va fi organizată în București, pe un circuit de 6 km, de la Piața Victoriei spre Arcul de Triumf și Piața Presei Libere.

UN NOU POD VA FI CONSTRUIT PESTE SOMEȘUL MIC
Un nou pod urmează să fie construit în perioada următoare peste Someșul Mic, după ce documentația privind indicatorii tehnico-economici a fost aprobată în ședința de ieri a Consiliului Local.
Podul va avea o lungime de 57 de metri, va fi dotat cu două piste de biciclete și trotuare pentru pietoni și va crea o legătură între cartierele Dâmbul Rotund și Baciu și zona Mărăști. Investiția se ridică la o valoare de 24 milioane de lei.

DOUĂ MAȘINI ELECTRICE VOR INTRA ÎN DOTAREA POLIȚIEI LOCALE
Două mașini electrice urmează să intre în dotarea Poliției Locale din Cluj-Napoca, după ce primăria a lansat o licitație în acest sens ce are ca termen de depunere al ofertelor data de 30 septembrie.
Anul trecut în dotarea Poliției Locale au mai intrat alte trei autoturisme electrice ce au costat în jur de 90.000 de euro.