12 aprilie

PESTE 200 DE ELEVI AU OBTINUT PESTE 9 LA CONCURSUL MATE-INFO
Peste 200 de elevi din țară care au participat la finalul săptămânii trecute la Concursul Mate-Info organizat de Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, au obținut note mai mari de 9, iar alți 500 au obținut note mai mari de 8. Dintre cele 1700 de persoane înscrise, cei mai mulți participanți au provenit din județele Cluj, Suceava, Maramureș, Albă și Bihor. Nota obținută la concurs poate să fie folosită ca notă de admitere dacă ea este mai mare de 6, iar primii șase candidați care au obținut cele mai mari note vor fi admiși cu 10 la Facultatea de Matematică și Informatică.

PRODUSE AGRICOLE, ALIMENTARE SI ZOOTEHNICE LA TARGUL INTERNATIONAL AGRARIA
Peste 300 de firme urmează să își expună produsele în cadrul Târgului internațional Agraria, care se va desfășura până duminică, 14 aprilie, în Parcul Industrial Tetarom III din localitatea Jucu. Evenimentul se bazează pe agricultură, industrie alimentară și zootehnie, astfel că vor fi organizate demonstrații cu mașini agricole, lansări de produse, expoziție de animale de rasă, o licitație de bovine Angus, precum și seminarii în domeniul agricol. La târg vor fi prezenți și Asociația Produs de Cluj, cu produse alimentare precum brânzeturi, carne, sucuri naturale, miere de albine sau ciocolată de casă, și Clusterul Agro Transilvania, cu uleiuri presate la rece din floarea soarelui, cânepă, nucă, rapiță sau in, produse lactate sau zacuscă și dulceață.

ORAR MODIFICAT LA MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN
Traseele mai multor mijloace de transport în comun vor opera după un program modificat, duminică, 14 aprilie, cu ocazia desfășurării Maratonului Internațional Cluj-Napoca. Astfel, în intervalul 6-16 vor fi modificate rutele liniilor 30, 9 , M26, 101 A și 1. Modificările pot fi consultate pe site-ul Companiei de transport public, ctpcj.ro.

CONTRACTUL PENTRU TRANSFORMAREA ZONEI LA TERENURI IN BAZA SPORTIVA A FOST SEMNAT
Contractul de servicii în vederea elaborării studiului de fezabilitate și a documentelor necesare pentru construcția unei baze sportive în zona „La Terenuri” din cartierul Mănăștur a fost semnat de către primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Totodată a fost dat ordinul de începere a serviciilor de proiectare, noul obiectiv urmând să aibă o suprafață de 43.000 de metri pătrați. Printre altele proiectul include terenuri pentru tenis de câmp, volei sau fotbal, piste de biciclete și o zonă cu aparate și echipamente pentru activități fizice. De asemenea, spațiul va dispune de internet gratuit și va fi supravegheat video. Valoarea totală a investiției este de 348.000 de lei, fără TVA.