12 august

O NOUA ETAPA DE DEZINSECTIE
O nouă etapă de dezinsecție în spațiile publice și private din municipiul Cluj-Napoca a început astăzi și se desfășoară până în data de 20 august. Operațiunea va avea loc în intervalul 21-6, în funcție de condițiile meteorologice. Pentru ca acțiunea să aibă efect sunt folosite Detral Super și Microsin produse insecticide special concepute pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectorbac WG un produs insecticid pentru combaterea țânțarilor în stadiu de larvă. Pentru evitarea reinfestărilor, cetățenii, inclusiv asociațiile de proprietari și agenții economici, sunt rugați să efectueze tratamente de dezinsecție în locuri precum casa scării, pășuni sau depozite de anvelope uzate.

PESTE 170 DE PROIECTE DEPUSE PENTRU BUGETAREA PARTICIPATIVA
Peste 170 de idei au fost înscrise în ultimele zile a etapei de depunere a proiectelor din cadrul bugetării participative, prin care cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Cluj-Napoca au putut să vină cu inițiative menite să contribuie la dezvoltarea orașului. Ultima zi în care persoanele interesate au putut să își înscrie ideile în proces a fost ieri, iar de astăzi începe etapa de analiză a proiectelor, prin care se va realiza o listă cu cele declarate eligibile. Prima etapă de vot va demara în 23 septembrie, iar a doua în 28 octombrie, rezultatele finale urmând să fie afișate în data de 25 noiembrie. Ce trebuie să știți este că pentru a putea vota, fiecare persoană trebuie să dețină un cont pe platforma bugetareparticipativa.ro. Lista celor 15 proiecte declarate câștigătoare se va stabili în funcție de numărul de voturi, iar procesul de implementare va începe odată cu 2020.

PRETURILE APARTAMENTELOR SUNT IN CRESTERE
Prețurile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca au crescut cu mai bine de un procent începând cu luna iulie, suma medie de majorare la nivel de țară fiind în creștere cu aproape 3%, de la 1216 euro la 1249 de euro/metru pătrat. Potrivit unui studiu imobiliar citat de Mediafax, în Cluj-Napoca prețul unui metru pătrat a crescut de la 1589 de euro la 1606 euro. Raportul a consemnat ambele segmente de piață care au fost analizate, atât locuințele noi, cât și cele vechi.

PROGRAM ESTIVAL DE LECTURA PENTRU COPII
Cea de-a treia ediție a programului estival de lectură pentru copiii cu vârste cuprinse între 10-14 ani este organizată și în această vară de către Biblioteca Județeană „Octavian Goga”. Astfel că până la data de 28 august, părinții, alături de copii, pot să participe la sesiunile de lectură organizate de către Grupul Citim Împreună România, o echipă formată din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori și bibliotecari. Scopul inițiativei este de a promova lectura în spațiile publice din oraș, mai ales că 2019 este declarat de către instituție Anul Cărții. Întâlnirile au loc la Secția pentru copii de pe Calea Dorobanților, nr. 104, pe baza permisului de intrare în bibliotecă. Participarea este gratuită, însă pentru o mai bună organizare, dat fiind numărul limitat de locuri, persoanele interesate sunt rugate să ia legătura cu reprezentanții Secției pentru Copii, detaliile și informațiile de bază găsindu-se și pe site-ul Bibliotecii Județene.