12 decembrie

98 DE CUPLURI CARE AU IMPLINIT 50 DE ANI DE CASATORIE NEINTRERUPTA AU FOST PREMIATE
98 de cupluri care au împlinit în această perioadă 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost premiate de către autoritatea locală printr-un eveniment special organizat la Casino în Parcul Central.
Cuplurile au primit 1000 de lei, fiecare, premiile fiind acordate de către primarul Emil Boc. De asemenea astăzi a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor Galei de excelenţă „10 pentru Cluj”.

INSTALATIE RADIOLOGICA DE MAMOGRAFIE IN VARIANTA 3D PENTRU SPITALUL C. F.
O nouă instalaţie radiologică digitală de mamografie a intrat în dotarea Spitalului Clinic C. F. Cluj-Napoca.
Echipamentul permite obţinerea de imagini 2 şi 3 D, tehnologie prin care creşte rata de detecţie a cancerului mamar şi scade necesitatea efectuării biopsiei sau a testelor adiţionale în cazul rezultatelor fals pozitive. Totodată, aparatura permite identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni care poate fi omis la mamografia digitală convenţională şi permite localizarea anomaliilor, inclusiv prin determinarea mărimii şi a formei, adecvată fiind şi pentru pacientele cu ţesut mamar dens. Valoarea investiţiei se ridică la 500.000 de lei.

PROTOCOL DE COLABORARE PRIVIND REALIZAREA CENTURII MUNICIPALE
Primăria Municipiului Cluj-Napoca împreună cu Primăriile din Floreşti, Gilău şi Apahida urmează să semneze un protocol de colaborare cu Compania Naţională a Infrastructurii Rutiere privind realizarea şoselei de centură a municipiului Cluj-Napoca.
Potrivit actului, autorităţile locale vor prelua realizarea studiului de fezabilitate, a planului urbanistic şi a altor documente specifice care au legătură cu finalizarea tronsonului de centură dintre localităţile Gilău şi Apahida, astfel încât centura să fie realizată cât mai repede.

APIA DEMAREAZA PROCESUL DE AUTORIZARE LA PLATA CUANTUMURILOR PENTRU SECTORUL ZOOTEHNIC
Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură demarează procesul de autorizare la plata cuantumurilor stabilite pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic.
La stabilirea cuantumului s-au luat în calcul patru categorii de animale, şi anume: bivoliţe de lapte, taurine din rase de carne şi metiştii acestora, vaci de lapte şi viermi de mătase. Cea mai mare sumă a fost stabilită pentru categoria vaci de lapte, valoarea acesteia ridicându-se la aproape 380.000 de euro. Plăţile vor fi efectuate în lei de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

COMPANIA DE APA SOMES A FOST PREMIATA PENTRU CALITATE
Compania de Apă Someş a primit premiul Internaţional Diamant pentru Excelenţă în Calitate pentru anul 2019 în cadrul unei ceremonii organizate de Societatea Europeană pentru Cercetare în Calitate, ce a avut loc la Viena.
La eveniment au participat 41 de companii din peste 30 de ţări din întreaga lume. Pentru stabilirea câştigătorului s-a luat în calcul inclusiv poziţia sustenabilă pe piaţa naţională de profil, anvergura companiei, tehnicile moderne de management şi reputaţia acesteia pe plan internaţional.

TARGUL DE CRACIUN DIN CLUJ-NAPOCA PE LOCUL 8 LA CELE MAI FRUMOASE TARGURI EUROPENE
Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca s-a situat pe locul 8 în ceea ce priveşte cele mai frumoase târguri de profil din Europa, cu peste 14.000 de voturi.
Pe primul loc s-a clasat târgul din Budapesta, care a fost desemnat ca fiind cel mai frumos din acest an. Clasamentul a fost realizat de European Best Destinations, iar în total au votat în jur de 280.000 de persoane.

CONCERT SIMFONIC LA FILARMONICA DE STAT TRANSILVANIA
Un concert simfonic sub bagheta dirijorului Kaspar Zehnder va avea loc mâine de la ora 19 la Colegiul Academic.
Spectacolul va fi susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, iar la flaut va interpreta solista Ana Oltean.