12 februarie

73 DE MILIOANE DE LEI ALOCATI PENTRU SANATATE
Valoarea bugetului local destinat în acest an pentru sănătate se ridică la aproape 73 de milioane de lei, iar potrivit Consiliului Judeţean banii vor fi investiţi în continuarea lucrărilor de modernizare a instituţiilor medicale aflate în subordinea autorităţii locale.
Investiţiile trecute pe listă pentru acest an sunt dotarea cu echipamente de ultimă generaţie, respectiv reabilitarea şi modernizarea Ambulatorului din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, al celui de la Spitalul de Boli Infecţioase şi al celui din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare. De asemenea Consiliul Judeţean are în vedere amenajarea unui Centru Multifuncţional de Transplant, care ar urma să fie situat în zona Hasdeu. În ceea ce priveşte construcţia spitalului pediatric monobloc, autoritatea locală a precizat că în continuare se caută terenul cel mai potrivit, atât ca spaţiu, cât şi legat de preţul aferent acestuia.

O NOUA LICITATIE PRIVIND CONCESIONAREA TERENULUI PE CARE VA FI CONSTRUITA FILARMONICA
O nouă licitaţie care are ca obiect concesionarea unui teren de 1500 metrii pătraţi, situat pe B-dul 21 Decembrie şi care ar urma să găzuiască şi viitorul sediu al Filarmonicii de Stat Transilvania a fost lansată de către primăria locală în această săptămână.
Documentul prevede construirea unui hotel de patru stele, dotat cu 200 de camere sau o clădire de birouri de tip A, a căror valoare maximă este estimată la 1,4 miliarde de lei. Redevenţa anuală pe care autorităţile o vor obţine din concesionare va fi finanţată construcţia, pe acelaşi spaţiu, a Centrului Cultural Transilvania, în cadrul căruia va funcţiona şi Filarmonica. Termenul limită de depunere a ofertelor este 26 martie.

ATELIERE INTERACTIVE DE EDUCATIE FINANCIARA LA BIBLIOTECA JUDETEANA
Secţia pentru adolescenţi din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” va organiza săptămânal, începând cu 19 februarie ateliere interactive de educaţie financiară destinate liceenilor.
Întâlnirile vor avea loc la sediul instituţiei, de pe Calea Dorobanţilor, nr. 104. Participarea este gratuită, pe baza permisului de intrare la bibliotecă şi a unei înscrieri, care poate fi făcută până în 17 februarie la adresa adolescent@bjc.ro. Pentru mai multe detalii legate de atelierele interactive puteţi să consultaţi site-ul bjc.ro.