21 iulie

CAZ DE INFECTARE CU VIRUS ZIKA

Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost confirmat al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetăţean român în afara ţării. Este vorba despre un copil de zece ani, care locuieşte în Guyana Franceză, şi care a venit în România în vizită la data de 12 iulie.

 

CLUJ ARENA ÎN ADMINISTRAREA PRIMĂRIEI

Cluj Arena ar putea trece in administrarea primăriei Cluj-Napoca. Aceasta  variantă este apobată de proprietarul stadionului, consiliul Judetean, care nu poate acoperi impozitele locale pentru această construcţie. În prezent, valoarea datoriilor către primărie a ajuns la 13,7 milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, spune că subiectul a fost discutat cu reprezentanţii primăriei, care sunt de acord cu preluarea şi mai e nevoie doar de votul consilierilor pentru transferul de proprietate. Alin Tişe a precizat că urmează să fie înfiinţată şi o societate care va administra unitar atât stadionul Cluj Arena cât şi Sala Polivalentă aflată în imediată lui apropiere: Stadionul trebuie să treacă la primăria Cluj-Napoca, ca şi proprietate. Este un bun care va ajunge în domeniul public, fiind făcut din banii clujenilor, adică a aceloraşi clujeni care plătesc taxe şi la primărie, că ei nu sunt alţii. Cu alte cuvinte e averea lor; tot a clujenilor. Vechiul stadion a fost practic la Primărie şi a trecut gratuit la Consiliul Judeţean. Avem în vedere şi administrarea unitară a acestui complex, stadion şi polivalentă, care va putea fi făcută într-o nouă societate comercială, care să gestioneze unitar cele două obiective sportive, a declarat Alin Tişe.

 

REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL LICEAL

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a efectuat repartizarea computerizază în învâţământul liceal de stat. Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%). În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, potrivit reglementărilor în vigoare, 17.699 de elevi în învăţământul profesional, 11.923 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 479 de elevi în învăţământul militar), 1.571 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor romi şi 660 de elevi în învăţământul special, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.
TITULARIZARE 2016 ÎN JUDEŢUL CLUJ

Din totalul de 1.249 de candidati înscrişi în judeţul Cluj la examenul de Titularizare 2016, un număr de 111 au fost absenţi, ieri, la proba scrisă. 56 de candidaţi au ales să se retragă din concurs în timpul probei: 3 din motive medicale şi 53 din motive personale. Afişarea rezultatelor se va face în data de 27 iulie 2016. Va reamintim că, la nivelul judeţului, sunt neocupate pentru anul școlar 2016-2017 un număr de 1.346 de posturi (dintre care 904 în mediul urban și 442 în mediul rural). Doar 69 de posturi sunt pe perioadă nedeterminată (53 în mediul urban și 16 în mediul rural).