12 iulie

LOCURI DE CAZARE PE TIMPUL ADMITERII
Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia candidaţilor la statutul de student peste 400 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hașdeu. Locurile de cazare vor fi disponibile în perioada 16-31 iulie şi sunt destinate candidaţilor care locuiesc la o distanţă de peste 20 de kilometri de Cluj-Napoca. Tariful de cazare este de 25 lei/pat/noapte, în camere cu 5 paturi, iar candidaţii vor avea posibilitatea de a se caza împreună cu părinții. În vederea obținerii unui loc de cazare, participantii la admitere trebuie să trimită o cerere și o copie a cărţii de identitate la adresa social@ubbcluj.ro sau să le depună la Serviciul Social al UBB (str. I. C. Brătianu nr. 14), cu cel puțin 3 zile înainte de data solicitată pentru cazare.

AMBULANȚĂ PENTRU PERSOANELE IZOLATE DIN MUNȚII APUSENI
Asociația CERT Transilvania a achiziţiont o ambulanţă 4×4, care va ajunge la clujenii ce locuiesc în zone izolate din Munţii Apuseni. Prima deplasare va avea loc mâine, 13 iulie, atunci când 34 de medici pe diferite specializări vor desfăşura activităţi de screening şi prevenţie pentru copiii din Apuseni. Proiectul de screening şi prevenție intitulat MediCERT-Medicii din munţi vine în sprijinul persoanelor care trăiesc în zone izolate și pentru care de multe ori, dificultatea de a ajunge la medic, lipsa unui screening făcut la timp şi lipsa informaţiilor pot face diferenţa între o viaţă sănătoasă şi una dificilă.

PROGRAM PRELUNGIT LA PIAȚA AGRO TRANSILVANIA
Piata Agro Transilvania va fi deschisă în luna iulie, de luni până sâmbătă, de la ora 4.00 la 19.00, iar duminica de la ora 4.00 la 12.00. Situată la ieșirea din municipiul Cluj-Napoca, la joncțiunea cu Centura de est Vâlcele-Apahida, Agro Transilvania este cea mai mare piață din regiune. În plin sezon al fructelor și legumelor, clujenii sunt așteptați să viziteze standurile din Piața Agro Transilvania pentru a achiziționa o gamă extrem de largă de produse agro-alimentare, la cele mai bune prețuri, direct de la producători. Pentru a ajunge la Piața Agro Transilvania, clujenii pot folosi atât mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public, respectiv linia 8L, care pornește din Piața Mărăști și merge până în zona standurilor, dar pot folosi și autoturismele personale pentru care beneficiază de o parcare special destinată.