12 mai

REZULTATELE ANCHETEI DEZINFECTANTILOR DIN SPITALE
Produsele biocide Hexi Pharma prezinta diferente în concentratii între valoarea declarata si cea masurata, arata primele teste oficiale anuntate de secretarul de stat în Ministerul Sanatatii Victor Strâmbu, informeaza Mediafax. Produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendata cu 40.000 lei. Totodata, firma Hexi Pharma a anuntat ca a inceput procedurile legale pentru închidere.

GHID EXPLICATIV PENTRU FORMULARUL D200
Ministerul Finantelor Publice face un pas în sprijinul contribuabililor lansind pe pagina sa de Facebook un ghid explicativ pentru formularul D200. Acesta trebuie completat de persoanele fizice care realizeaza venituri din România.
Ghidul enumera situatiile în care trebuie depusa declaratia, arata cum poate fi procurat formularul si unde trebuie depus. La finalul ghidului se afla un link catre site-ul ANAF unde contribuabilii pot gasi instructiuni suplimentare pentru completarea formularului.

INSCRIERI LA TREASURE HUNT
Au inceput inscrierile la cel mai mare concurs de Treasure Hunt, ajuns la a VI-a editie. Acesta se va desfasura ca si pina acum în cadrul Zilelor Clujului, în perioada 21-22 mai.
„Treasure Hunt” îmbina cunostintele despre Cluj-Napoca cu ingeniozitatea, distractia si spiritul de echipa si dezleaga misterele ascunse în spatele indiciilor lasate de organizatori.
Participantii vor cauta comorile Clujului pe trei trasee diferite, avind de trecut mai multe probe. Acestia vor concura pentru marele premiu de 1000 euro. Echipele ajunse pe locurile 2 si 3 vor fi premiate de asemenea cu 300, respectiv 200 de euro. Inscrierile se fac pina in 19 mai la Centrul de Informare Turistica, bld Eroilor nr. 6-8 sau online.

TEATRUL NATIONAL IN STRADA
Teatrul National iese din nou in strada. Cu ocazia Noptii Albe a Culturii, in aceasta seara, in centrul orasului are loc premierea piesei D’ECOURAGE. Piesa se joaca pe Bdul Eroilor, incepind cu ora 20.