12 martie

S-A SEMNAT DOCUMENTAȚIA PENTRU CENTRUL EXPOZIȚIONAL ȘI PARK & RIDE
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat documentația topografică aferentă elaborării Studiului de Fezabilitate și a Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul de investiții „Centru Expozițional și Park&Ride” ce urmează să fie construit în proximitatea Aeroportului Internațional “Avram Iancu“. Centrul Expozițional Internațional va fi edificat în formă modulară, finanțarea acestuia urmând a fi asigurată prin bugetare multianuală, din fonduri ale Consiliului Județean Cluj. Perimetrul alocat efectiv investiției va avea o suprafață de aproximativ 12 ha. În ceea ce privește facilitatea „Park&Ride”, investiție ce urmează să fie realizată împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, aceasta va ocupa o suprafață de peste 30 de ha, principalul ei scop fiind acela de a decongestiona traficul prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul municipiului.

ÎNSCRIEREA COPIILOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR
Peste 2700 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 au fost depuse, în judetul Cluj, în săpătmâna 4 – 8 martie 2019. Inspectoratul Şcolar Judeţean anunță că sunt disponibile 5700 de locuri, iar în prima fază părinții își pot înscrie copiii până în data de 22 martie. Vineri, 29 martie 2019, vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene, listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere pentru cea de-a doua etapă, programată între 2 și 8 aprilie. Vă reamintim că în clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după 1 septembrie, pot fi înscriși doar dacă rezultatul evaluării nivelului de dezvoltare psiho-somatică a copilului este pozitiv.

GRIPA FACE NOI VICTIME
Alte două persoane din județul Cluj au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon ajungând, astfel, la 171. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile un bărbat de 57 de ani a decedat vineri, iar o femeie în vârstă de 51 de ani a murit sâmbătă. Ambii au fost confirmati cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi nefiind vaccinati anti-gripal.