12 noiembrie

PRIMĂRIA CONTINUĂ ACHIZIȚIONAREA DE APARATE DE FITNESS
Primăria continuă achizitionarea de aparate de fitness pentru a fi amplasate în parcuri și locuri publice
. Indiferent de vârstă, mișcarea este cea mai ieftină și eficientă investiție în sănătatea noastră. Primăria Cluj-Napoca a demarat lucrările de reamenajare și modernizare a spațiilor pentru fitness în aer liber. Pe lângă înlocuirea, respectiv adăugarea de noi aparate pentru fitness, intervențiile cuprind lucrări de fundări, montaj și refacerea suprafețelor de pavaje cu granule de cauciuc. Amplasarea noilor aparate se va face în următoarele locuri publice din Cluj-Napoca: Parcul Central ”Simion Bărnuțiu”, Parcul Primăverii, Lăcrimioarelor, Aurel Vlaicu, Cetățuie, Parcul Rozelor și cel din zona străzilor Dostoievski – Brâncuși – Titulescu. Lucrările de modernizare continuă și vor fi finalizate la începutul lunii decembrie.

PROGNOZA METEO PENTRU 12-20 NOIEMBRIE
Vremea va ramane calda in aceasta perioada, in majoritatea regiunilor țarii, anunța meteorologii.
Vremea va deveni mai instabila dupa 20 noiembrie, precizeaza Administrația Naționala de Meteorologie. In intervalul 12 – 20 noiembrie, valorile de temperatura se vor situa peste cele climatologic specifice in aceasta perioada din an. Astfel, maximele diurne se vor incadra, in medie, intre 13 și 18 grade,exceptand dimineata cand vor fi temperaturi minime mai coborate, chiar ușor negative in estul regiunii. Valorile nocturne vor avea abateri pozitive semnificative raportat la normele perioadei si se vor incadra intre 4 si 10 grade Celsius. O scadere a temperaturilor este estimata dupa data de 21 noiembrie, insa vremea va ramane usor mai calda decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii noiembrie.

EXPOZIȚIE INTERACTIVĂ PENTRU COPII LA IULIUS MALL
In perioada 13-24 noiembrie Iulius Mall Cluj, împreună cu NTT DATA, îi invită pe cei mici să intre în lumea cosmonauților, propunându-le un concept inedit de petrecere a timpului liber în scop educativ.
Îmbrăcați în astronauți, ei vor intra într-un circuit special: o aventură pe Marte, în care vor realiza diverse misiuni, sub îndrumarea animatorilor. Prichindeii sunt așteptați la expoziția interactivă „First Kids on Mars”, unde au ocazia să se distreze și să înveţe despre Univers și despre planeta Marte. Expoziţia se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani și are loc, zilnic, în intervalul orar 10.00 – 22.00, în Atriumul principal din Iulius Mall. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile și în baza unei programări prealabile, fiind asigurat de partenerul evenimentului, NTT DATA. Fiecare circuit va avea durata de 50 de minute, iar programările se pot face la Centrul Info Iulius Mall sau la numărul de telefon 0264.206.424.