12 octombrie

UNITATE DE TRANSFUZIE SSANGUINA LA SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca a primit autorizatia de functionare pentru Unitatea de Transfuzie Sanguina (UTS). Spatiul special alocat Unitatii de Transfuzie Sanguina este amplasat si amenajat în imediata apropiere a Compartimentului de Anestezie Terapie Intensiva (A.T.I.). Activitatea este asigurata de personalul acestui compartiment în cadrul unui program de lucru permanent.
Prin obtinerea autorizatiei de functionare pentru Unitatea de Transfuzie Sanguina au fost aprobate activitatile de receptionare, testare si administrare de singe si componente sanguine
de origine umana din domeniul transfuziilor, precum si monitorizarea pacientilor transfuzati.

CONTROALE LA COMERTUL AMBULANT
Politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala si din cadrul Serviciului Ordine si siguranta publica, împreuna cu politisti de la Sectia 4 Politie si jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobila Cluj au desfasurat ieri o ampla actiune pe raza cartierului Manastur, în zona strazilor Calea Floresti si Izlazului.
Printre aspectele urmarite s-au numarat combaterea comertului ambulant desfasurat în locuri neautorizate, respectiv expunerea spre vinzare si vinzarea legumelor si fructelor pe domeniul public din imediata vecinatate a magazinelor specializate, amplasamentele nefiind autorizate in acest sens.
Au fost intocmite 2 procese-verbale de constatare a contraventiilor, in valoare de 4.000 lei, si au fost confiscate 947 kg de legume si fructe. Marfa confiscata a fost predata unui magazin specializat, in vederea valorificarii.
Astfel de verificari vor continua si in perioada urmatoare.

CONFERINTA “INTERDISCIPLINARITATE IN TERAPIA SUFERINTEI”
Asociatia Consilierilor Crestini din Romania organizeaza conferinta “Interdisciplinaritate in terapia suferintei”. Vor sustine prezentari consilieri si psihoterapeuti din tara si din strainatate. Conferinta se va desfasura vineri, intre orele 13 si 19, si simbata, intre orele 9 si
19, la The Office, pe Bdul 21 Decembrie 1989 nr.77. Inscrierile se fac la email secretariat@accro.ro sau la nr de tel 0749.082.461.