13 aprilie

CIRCULATIE INCHISA PE STR. VASILE ALECSANDRI
Primaria Cluj-Napoca a închis circulatia pe strada Vasile Alecsandri începind de ieri seara pina joi, 14 aprilie. Masura a fost luata pentru ca pe aceasta strada RADP Cluj-Napoca toarna covor asfaltic.

BURSA LOCURILOR DE MUNCA
Agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca Cluj organizeaza Bursa locurilor de munca. Aceasta va avea loc miine, la Casa de cultura a studentilor, intre orele 9 si 15. Alte informatii despre eveniment pot fi obtinute la nr de tel 0264.590.277.

CONTROALE ALE POLITISTILOR CLUJENI
În perioada 7-12 aprilie, politistii locali au întreprins zilnic actiuni în vederea respectarii legislatiei privind siguranta cetateanului, traficul rutier si pietonal, curatenia si activitatile comerciale stradale. Verificarile au avut loc în zona Pietei M. Viteazu- str. Ploiesti, str.
Arges, str. Constanta, str. J. Curie si str. S. Brassai.
În total, au fost aplicate 190 de sanctiuni contraventionale în valoare de peste 20.000 de lei si 280 puncte penalizare, respectiv 164 de sanctiuni pentru contraventii privind opriri/stationari neregulamentare, 22 sanctiuni au fost aplicate pentru comercializarea de produse in locuri neautorizate, iar alte 4 sanctiuni au fost aplicate persoanelor care apelau la mila publica.
Astfel de verificari vor continua si în perioada urmatoare.

CINEMATOGRAFUL DACIA A FOST RENOVAT
Toate salile cinematografului “Dacia” din cartierul Manastur au fost modernizate. Dupa obtinerea avizului ISU, cinematograful va fi dat in folosinta si va deveni un centru de cartier pentru activitati culturale, educative si de petrecere a timpului liber.
De asemenea, acum se amenajeaza spatiul de parcare limitrof cinematografului si se amenajeaza spatiul verde aferent inclusiv prin plantarea de tei cu balot.
Cladirea, data în folosinta în 1981, are o suprafata construita de 960 de metri patrati – subsol, parter si etaj.

CONFERINTA INTERNATIONALA A TINERILOR CERCETATORI
Cluj-Napoca gazduieste a 23-a editie a Conferintei Internationale a Tinerilor Cercetatori. Evenimentul, pentru prima data in Romania in 23 de editii, are loc in perioada 16-22 aprilie si este organizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice prin Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, in parteneriat cu Universitatea ,,Babes-Bolyai”. Conferinta este considerata campionatul mondial de lucrari de cercetare stiintifica dedicata elevilor de liceu.
Scopul acesteia este de a-i invata pe elevi ce inseamna o lucrare de cercetare, de a-i încuraja sa îsi prezinte rezultatele lucrarii si de a-i dezvolta intr-un mediu academic de inalta clasa,
într-o atmosfera internationala.