13 august

22 TRAMVAIE IMPERIO URMEAZA SA FIE LIVRATE LA CLUJ-NAPOCA
22 de tramvaie româneşti Imperio urmează să fie livrate la Cluj-Napoca, după ce firma de vagoane Astra Arad a câştigat licitaţia organizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Valoarea totală a acestora este de 40 de milioane de euro. Directorul departamentului de dezvoltare locală şi management, Ovidiu Cîmpean a declarat că pentru această investiţie vor fi folosite fonduri europene.

PROGRAMUL DE ELIBERARE AL PASAPOARTELOR SI AL PERMISELOR DE CONDUCERE
Programul de eliberare al paşapoartelor şi al permiselor de conducere va funcţiona normal în 16 şi 17 august, iar în ziua de 15 nu va exista un program cu publicul, anunţă Prefectura Cluj. Potrivit instituţiei decizia de a păstra programul normal de lucru în aceste zile a fost luată pentru că luna august reprezintă perioada de vârf din punct de vedere al cererilor de eliberare a acestor documente. Taxele aferente nu vor putea fi plătite în perioada 15-17 august la unităţile de trezorerie. Reamintim totodată că programul de eliberare al paşapoartelor în judeţul Cluj şi în alte 29 de judeţe din ţară a fost prelungit cu o oră până în 31 august.

INCASARILE LA ANAF CLUJ AU CRESCUT
Încasările în luna iulie la bugetul Administraţiei Naţionale a Finanţelor Publice Cluj au crescut la 432 de miloane de lei faţă de 349 de mii de lei în perioada similară din 2017. Intrările cele mai multe au fost înregistrate la bugetul de stat fără vamă, asigurările sociale de stat şi fondul naţional unic de asigurări de sănătate. Inspectorii fiscali au efectuat 95 de controale la persoane juridice, unde au încasat 11 milioane de lei şi 26 la persoane fizice, cu încasări de 1 milion de lei. Peste 7000 de persoane care au acumulat restanţe de aproape 300 de milioane de lei, au fost executate silit, pentru care insituţia a emis somaţii şi a înfiinţat propriri şi sechestre, de unde a reuşit să recupereze 23 de milioane de lei.

CLUJUL IN TOPUL FIRMELOR CARE SI-AU SUSPENDAT ACTIVITATEA
Judeţul Cluj se situează pe locul 3, după municipiul Bucureşti şi judeţul Bihor, în topul firmelor care şi-au suspendat activitatea, cu un număr de 451. Numărul acestora la nivel naţional a crescut în primele şase luni ale acestui an cu 26,6% faţă de perioada similară din 2017, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Creşterile cele mai semnificative au avut loc în judeţul Vrancea, iar scăderile cele mai multe au fost consemnate în Dolj şi Gorj.